Томислав Ђуретић – 30 година успешног тренерског рада

Радећи као тренер у КК "Феникс" и координатор млађих селекција КСВ и даље ниже успехе

604

БАЧКА ПАЛАНКА – Томислав Ђуретић, тренер Кошаркашког клуба „Феникс“ већ три деценије успешно се бави тренерским радом.


Још као студент, уочено је да има талента за тренерски посао и од стране професора са факултета препоручен је да ради у КК „Sports World“ из Новог Сада. Врло је успешно водио своју селекцију, што је и потврда многих првих места. Добри резултати, професионалност, посвећеност и пре свега љубав према кошарци, само су била прекретница у тренерском послу и препорука да као такав буде помоћни тренер у млађим селекцијама КСВ генерација 1983.

Након тога, постаје први тренер у млађим селкцијама КСВ за генерацију 1990, а од 2005. је постављен за регионалног стручног сарадника млађих мушких категорија Кошаркашког савеза Србије за Војводину. Кроз репрезентативне кампове и тренинге под вођством Томислава Ђуретића прошли су многи наши кошаркаши – репрезентативци Србије.

Током свих ових година, тренерског усавршавања, и даље тежи да од сваког научи нешто ново и прошири своје знање. Као што је и сам посвећен свом послу и од играча такође тражи посвећеност, да дају максимум у сваком смислу и да нађу начин да изврше своје задатке.

Радећи као тренер у КК „Феникс“ и координатор млађих селекција КСВ и даље ниже успехе и нада се још многим прослављеним кошаркашима који ће проћи кроз његове тренажне процесе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here