Уз помоћ и подршку спонзора стабилан прволигаш

Одбојкашице "Паноније" нове чланице Прве лиге Србије - Банка Поштанска штедионица

Фото: ОК Панонија (архива)

БАЧКА ПАЛАНКА – Највећи успех у својој не тако дугој историји постојања, оствариле су одбојкашице „Паноније“ из Бачке Паланке. Наиме, у не тако давно завршеној такмичарској сезони предвођене сјајним тренером Дарком Филипашем, Милица Мајкић и њене колегинице из екипе са лакоћом су се пласирале у Прву лигу Србије – Банка Поштанска штедионица.


Ово је свакако највећи успех женске одбојке у историји града на левој обали Дунава. За нешто више од десет година постојања, клуб је успео да се од најниже лиге пласира међу 24 најбоље екипе у Србији, што је свакако резултат вредан пажње и дивљења. Ово тим пре када се зна, да је женска одбојка изузетно популарна у нашој земљи.

– Одмах након оснивања клуба направили смо план рада, и просто речено ништа нисмо желели да препустимо случају. Своју судбину узели смо у своје руке и корачали корак по корак, како би стигли до садашњег циља – Прве лиге Србије. У првој фази рада клуба окупљали смо играчице и правили такмичарску екипу, да би је потом укључили у такмичење. У другој фази стварали смо пионирску екипу, која се веома успешно такмичила у Јужнобачком округу. Ови резултати били су нам ветар у леђа и добар подстицај за остварење зацртаних циљева. Жеља нам је била да идемо степеницу по степеницу, јер смо били убеђени да би нас метеорски успон брзо вратио на почетну позицију – најнижу лигу – каже Стеван Николајевић председник ОК „Панонија“.

Почетни добри резултати, били су свима у клубу добар подстицај да наставе даље са истим жаром и жељом.

– Радили смо стрпљиво, упорно, вредно. Ни у најтежим тренуцима, нисмо помишљали на предају и враћање на почетак. Сталан циљ нам је био стварање веће базе играчица. Били смо свесни да ће масовност уродити плодом и да ћемо из те масовности добити на квалитету. Упрово то је један од разлога, што смо ове године покренули школе одбојке у Обровцу и Товаришеву. Створили смо заиста велику базу, која нам је омогућила такмичење у свим узрасним категоријама. У такмичење смо у овој сезони укључили и предпионирке, још раније, пионирке и кадеткиње, дакле, све млађе категорије одбојкашица. Управо те категорије су база из које временом црпимо играчице за сениорску екипу. То је један веома мукотрпан и захтеван посао, али ми смо се одлучили за њега и од њега нећемо одустати ни у годинама које су пред нама. Све ово тражи велику дисциплину и рад неколико тренера, али понављам, за овакав пут смо се одлучили и од њега нећемо одустати. Трошкови клуба за све ово нису мали, јер данас нико неће тренирати екипу, без обзира да ли се ради о млађим или старијим одбојкашицама – без новчане надокнаде. Уз то трошкови одлазака на такмичење су све већи и већи. За сада се успешно боримо са финансијским потешкоћама. Како ће бити у будуће, видећемо. Ми смо уласком у Прву лигу, на неки начин, одбојкашице увели у полу – професионализам. Попут осталих клубова и ми ћемо бити у овом рангу принуђени да плаћамо одбојкашице. Да будем прецизнији, биће неопходно да им на месечном нивоу исплаћујемо неку врсту стипендије – јасан је Николајевић.

По мишљењу председника „Паноније“, град на левој обали Дунава, заслужује да има стабилног прволигаша у женској одбојци. Ово тим пре што је већина, односно, око 80 одсто чланица новог члана Прве лиге из Бачке Паланке.

– Мислим да Бачка Паланка треба да има једног стабилног прволигаша. У нашем граду тренутно егзистирају три женска одбојкашка клуба, у Новој Гајдобри један. Од спортског туризма цео град може да има користи и на томе би требало посебно радити у будућем времену. Помоћ нашем клубу у овом тренутку требале би да пруже и неке компаније и фирме које раде и делују, на подручју бачкопаланачке општине. Наше одбојкашице и наш клуб ће им то на најбољи начин вратити. До сада смо могли самостално уз помоћ и подршку локалне самоуправе да се финансирамо, али даље ће бити веома тешко, ако нас још неки субјекти не помогну. Једино уз помоћ спонзора, можемо остварити циљ, а он је добро познат – да будемо стабилан прволигаш – закључио је на крају Стеван Николајевић.

Спонзорима врата широм отворена

Сви који желе да помогну рад новог прволигаша Србије у одбојци, све потребне информације могу добити од Стевана Николајевића, Телефон за контакт, 066 205 380.

– Наш клуб се унапред захваљује свима онима који ће помоћи његов рад. Ми смо у преговорима и договорима, да направимо спонзорске уговоре са онима који су вољни да нас помогну. За све што заинтересоване субјекте буде занимало, а у вези је са спонзорством могу да ми се јаве свакодневно ако ме позову на телефон – истиче Стеван Николајевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here