Александар Бошков учествовао на Светском купу

Најмлађи такмичари учествовали на Купу Србије

289
Извор: Карате академија Бушидо

Протеклог викенда каратиста академије „Бушидо“ Александар Бошков из Бачке Паланке, учествовао је у Матосинхосу (Португал) на турниру Светске лиге за сениоре Карате 1 Серије А и завршио је на седмом месту у групи што га је на WKF ранг листи за сениоре померило за 23 места према врху.


Имао је одличан наступ међу најбољим каташима на свету. Такође је у Чачку одржан Куп Србије за млађе узрасте где је учествовало шест наших такмичара који су освојили три медаље. Ирена Грујанић била је прва у категорији наде 2011. годиште, апсолутни ниво. Нађа Валашек освојила је 2. место у категорији Наде 2010. годиште, апсолутни ниво. Миа Мирковић освојила је 3. место у категорији полетарке 2014. годиште, Е класа.

“Ирена и Нађа су већ пар година стандардни репрезентативци Србије у катама до 14 година и на овом такмичењу су потврдиле свој квалитет и своје место у репрезентацији. Миа Мирковић је наше велико изненађење. Она тренира карате свега годину дана и за њу је ово такмичење било изузетно јако, али за њу и велико искуство. Њој је ово било тек друго такмичење у каријери и својом дисциплином стала је раме уз раме са најбољим такмичаркама у Србији у њеном узрасту и нивоу (појасу). Поред њих, имали смо и учешће једног од нашин најмлађих такмичара Стефана Баланга (2017. годиште) у категорији полетарци 2015. и млађи. Јован и Мирјана Урошевић били су у првих осам, али је недостајало мало спортске среће за медаљу”, изјавио је наш тренер Иван Куневски.

Најмлађе такмиче „Бушида“ идућег викенда очекује турнир “Б категорије” 7. “Пантер опен” који се идржава у Каћу, док репрезентативце, Александра Бошкова, Нађу Валашек и Јована Урошевића, очекује Светска лига за младе (Karate 1 Yoth League) која ће се одржати у Венецији од 7. до 10. децембра 2023. године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here