ССШ „Др Радивој Увалић“ домаћин „Каравана за климу“

Подизање свести младих о значају спознаје различитих тема у вези вода на територији Србије

Извор: ССШ "Др Радивој Увалић"

БАЧКА ПАЛАНКА – Средња стручна школа „Др Радивој Увалић“ је домаћин и промотер четврте интерактивне изложбе „Караван за климу 4.0 – Вода и климатске промене“ који има за циљ подизање свести младих о значају спознаје различитих тема у вези вода на територији Србије, као важног ресурса у будућности.


Готово три четвртине Земљине површине чини вода, те она са разлогом носи и име Плава планета. Без воде не можемо да преживимо. Највећи део је залеђен, а трећину чине подземни канали, тако да човечанству за пиће остаје доступно свега 0,3% укупне слатке воде. Изложба говори о вези воде и климатских промена и учи нас различитим начинима како можемо боље користити и чувати воду у свакодневном животу.

Караван за климу је пројекат који је осмислио Француски институт у Србији, а реализује се у партнерству са Центром за промоцију науке и део је Међународног програма Еко школа у Србији чије признање носи једино ССШ „Др Радивој Увалић“ у општини Бачка Паланка. Изложба је постављена у холу школе до 01.12.2023. те се позивају сви заинтеросовани да је погледају.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here