Ђоковић тријумфовао и прошао у треће коло Аустралијан опена

Изгубио други сет, наљутио се, па поразио Куакоа за пролаз у треће коло Аустралијан опена

Фото: Printscreen

Новак Ђоковић је морао да изгуби други сет, да се наљути и онда пошаље младог Француза кући. Упркос лакшој повреди задње ложе, српски тенисер је очекивано победио Француза Енца Куакоа 3:1 (6:1, 6:7, 6:2, 6:0). За нешто мање од три сата игре пласирао се у треће коло Аустралијан опена где га чека Бугарин Григори Димитров који је елиминисао Ласла Ђереа 3:0 (6:3, 6:2, 6:0).


Новак је ауторитативно започео меч, пропустио је брејк лопту у другом гему, али је све надокнадио у четвртом и повео је 3:1. Енцо Куако је затражио медицинску помоћ због повреде, чинило се чак и да ће предати меч у раној фази, али је одлучио да настави. Тешко се кретао, Новак је наставио да игра у свом ритму и после 36 минута, искористивши други сет лопту, славио је 6:1.

Није изгледао Куако најбоље, али онда као да је повреда била руком однешена почео је да игра све боље и боље, служио га је и сервис, па је успевао да одржи свој посед иако је Новак пропустио брејк лопту у седмом гему. Иако се током меча видело да осећа бол у задњој ложи леве ноге која је била завијена, најбољи срепски тенисер умео је да се штеди али је после деветог гема морао да затражи медицински тајм-аут при вођству Француза 5:4. Мучио се Ноле, Куако је имао 40:40, али не и квалитет да направи брејк. Имао је Енцо 40:15, прилику да поведе 6:5, Новак је са неколико добрих поена имао две брејк лопте, а онда одиграо лоше па је сервирао за останак у сету. Није дозволио Ноле изненађење па се ушло у тај брек.

Ђоковић је играо непрепознатљиво па је изгубио други сет у тај бреку. Повео је 3:0 у тај бреку, имао зицер за 4:0, а уз два слабија сервиса и три лоша потеза Француз је стигао до 3:3! И не само то, Новак се двоструком сервис грешком понудио Французу који је искористио поклон и изједначио у сетовима 6:7 (5:7).

Наљутио се Новак, почео је да игра на ниову свог реномеа и очас посла је било 3:0 у трећем сету. Није искористо три брејк лопте у четвртом гему, али га то није пореметило. Добро је сервирао, лако освајао поене, погађао линије и за 32 минута добио трећи сет 6:2.

Није дозволио Ђоковић даља изненађења колико год се трудио Француз. Направио је брејк у другом гему, наставио добро да сервира али је тражио од судије да реагује и избаци четворицу момака који су да од почетка провоцирала, посебно приликом сервиса. И успео је Новак да се испровоцира па је Француз имао прву брејк лопту у мечу. Не и да је искористи, Новак је одсервирао како уме и поведе 3:0. Уследио је и други брејк Ђоковића за вођство од 4:0, а затим и рутинска реализација за пролаз у треће коло.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here