Рапид турнир у Бачкој Паланци – Поповић фишеровски

Резултати турнира

Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – У саставу традиционалне културно-забавно-спортске манифестације Дунавски бал 2023, у Бачкој Паланци, организован је седми међународни рапид турнир.


У конкуренцији се нашло 76 мускетара из Бугарске, Босне и Херцеговине и Србије. Одиграно је девет кола по швајцарском систему жребања. Темпо игре је био 15 минута по актеру до краја сваке партије.

Прво место и главну награду од 14.000 динара, у фишеровском стилу, освојио је новосадски ФИДЕ мајстор Милан Поповић са максималних девет поена. Другу позицију заузео је млади мајсторски кандидат Лав Пајчин (18) из Новог Сада са 7,5 поена. Трећепласирани је ФИДЕ мајстор Радосав Петковић из Србобрана са седам поена. На четврти степеник пласирао се мајсторски кандидат Драгомир Сокић из Сивца, пети је интернационални мајстор Зоран Рунић (БиХ), а шести је млади новосадски мајсторски кандидат Милан Гагић (18). Сваки од њих тројице је освојио по 6,5 поена. Најбоље пласирани ветеран (60+) је бачкопаланачки ФИДЕ мајстор Милош Шебез (75), који је запосео осмо место са шест поена. Млађани Илија Јовановић (15) из Бачке Паланке заузео је 35. позицију на табели са 4,5 поена и добио је награду за најуспешнијег омладинца.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here