У Силбашу одигран Сретењски турнир у шаху

За ученике из Силбаша, Деспотова и Парага

Извор: ОШ Браћа Новаков

СИЛБАШ – У Основној школи „Браћа Новаков“ у Силбашу одигран је традиционални Сретењски турнир у шаху за ученике из Силбаша, Деспотова и Парага, а који је уједно био и квалификациони за предстојеће општинско такмичење које ће бити одржано крајем овог месеца у Бачкој Паланци.


Турнир је трајао 3 дана. Првог дана играле су девојчице, други дан је био резервисан за дечаке, а трећег дана одржано је и екипно такмичење.

У конкуренцији девојчица учествовало је 12 такмичарки, играно је по швајцарском систему 6 кола. Прво место освојила је Лена Дујловић са свих 6 победа. Друго место освојила је Емилија Пејак, а треће место Тијана Голубов. Најмлађа такмичарка је Дијана Ушјак која похађа припремни предшколски програм. Код дечака учествовало је 20 такмичара. Играно је 6 кола по швајцарском систему. Прво место заузео је Огњен Остојин који је за нијансу био бољи по Бухолцу од другопласираног Дејана Перића са 5,5 поена. Треће место заузео је Далибор Лепорис са 4 поена. Најмлађи и најборбенији такмичар је био Огњен Голубов, такође полазник припремног предшколског програма. Што се тиче екипног турнира играно је двокружно и победу је остварила старија група ученика.

Свим учесницима школа је обезбедила освежење, медаље и пехаре, као и дипломе за учешће на овом турниру. Овај турнир посетио је и тренер шаха ОШ ”Браћа Новаков” Борис Тепић из Бачке Паланке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here