Златко Парницки победник Отвореног првенства у шаху

Турнир је био добро посећен од стране љубитеља шаха, који су посматрали интересантне партије

898
Извор: ШК Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – У петак 05.01. завршено је Отворено првенство Бачке Паланке у шаху за 2023/24. годину.


Турнир је игран у шах клубу у Бачкој Паланци. Учествовло је 32 играча од тога: 1 фиде мајстор, 6 мајсторских кандидата и 25 играча различитих шаховских категорија. Играно је 9 кола по швајцарском систему паровања. Партије на турниру су биле борбене и интересантне.

Почетак турнира је припао главном фавориту фиде мајстору Милоју Брајићу који је имао 5 освојених поена после 5 одиграних кола. У шестом колу искусни бачкопаланачки мајсторски кандидат Парницки Златко победио је Брајића, дошао на прво место, које је задржао до краја турнира и тако заслужено освојио победнички пехар.

Добро су играли на турниру и млади играчи ШК „Бачка Паланка“ Илија Јовановић, Јован Мичић и Давид Менчик.

На крају коначни пласман је следећи:

1. Парницки Златко 8 поена
2. Брајић Милоје 7
3. Игњатовић Драган 6
4. Давидов Лазар 6
5. Јовановић Илија 5,5
6. Мичић Јован 5,5
7. Менчик Давид 5,5

Петорица првопласираних су освојили новчане награде, а шестопласирани и седмопласирани вредне робне награде. Награђени су и троје најуспешнијих омладинца, који нису конкурисали за редовне награде, а то су Филип Сувара са 4,5 поена, Андреј Брајић (иначе најмлађи учесник турнира са 7 година) , он је освоијо 4 поена и Братислав Челик са 3,5.

Организатор је обезбедио и награду у виду ваучера за најбоље пласираног шахисту старијег од 60 година, коју је освојио Дермишек Стипе са 5 поена.

Шахисти који су играли на турниру су били из Новог Сада, Младенова, Гајдобре, Сота и Бачке Паланке. Интересантно је да су на турниру играли и 3 млада играча из САД, који су дошли на турнире у Србију. Турнир је био добро посећен од стране љубитеља шаха, који су посматрали интересантне партије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here