Бачкопаланчани подигли победнички пехар

Рукометном клубу "Лавови БП" уручена признања за освојено прво место у Првој лиги Војводине

861
Фото: Л. Мишков

У присуству навијача, руководства клуба и играча, у спортској хали „Тиквара“ минуле среде екипи „Лавова БП“ је додељен победнички шехар и медаље за прво освојено место у Првој војвођанској рукометној лиги, сезона 2022/23.


Пехар и медаље најуспешнијој екипи у протеклој сезони, уручио је Стевица Јевремов, директор прве рукометне лиге Војводине. Пехар је први подигао капитен Милан Окука, на задовољство свих играча, тренера и присутних гледалаца.

У тек завршеној првенственој сезони, бачкопаланачка екипа је под вођством тренера Драгана Суџума, убедљиво била најбоља. Оставили су Бачкопаланчани иза себе све екипе, које су се заједно са њима, такмичиле у војвођанској лиги. Четири бода више имала је бачкопаланачка екипа од другопласираног састава „Потисје – Плетекс“ из Аде, и на крају више него заслужено им је припала ласкава титула првака лиге. Екипа тренера Драгана Суџума, имала је у својим редовима и најбољег стрелца лига – Алексу Ђурковића који је постигао 196 голова, а засигурно и најбољег голмана Вукашина Петковића, који је понео титулу најбољег голмана у лиги.

– Ми смо првенство освојили, практично два кола пре његовог краја, када смо као домаћини победили „Металац“ из Футога, и на тај начин без обзира на резултате у последња два кола, освојили титулу првака, Последња два првенствена кола, за нас су била без резултатског значаја. Жао ми је што, након утакмице са „Металцем“, због жалбе екипе из Аде нисмо могли да прославимо освајање првог места, пред и са нашим навијачима. Били смо приморани да и последња два кола, одиграмо „пуним гасом“, па у тим утакмицама нисмо пружили већу шансу да заиграју, оним играчима који углавном седе на клупи за резерве – каже Дрган Суџум, тренер „Лавова БП“.

По општем мишљењу екипа из Бачке Паланке је заслужила титулу првака, јер је, између осталог, и директног конкурента за освајање трона – екипу „Потисје Плетекса“ два пута поразила. Једном као домаћин, други пут као гост.

– Титулу првака не може нико да нам оспори. Током целе сезоне екипа је показала један континуитет добрих игара. Мисдлим, да је наш марљив рад пре свега, током протеклог првенства основни разлог освајања наслова најбоље екипе у лиги. Захваљујем се и овом путем момцима на истрајности, хвала им што су испоштовали оно што смо се међусобно договорили. Посебно су били на висини задатка у најтежим, односно одлучујућим утакмицама за освајање првог места. Када ово кажем онда пре свега мислим, на утакмицу у Ади, која је на неки начин одлучила првенство. Након те утакмице, све је некако било знатно лакше. Дакле, од почетка до краја првенства наша екипа је показала да је најбоља, тако да смо се потпуно заслужено вратили у Супер Б лигу Србију. Хвала свима који су нас подржавали долазећи у халу, или слањем порука путем мобилног телефона. Без њихове помоћи и подршке, сигурно да би овај резултат теже остварили. Хвала им још једном од срца. Захвалио бих се и момцима који су раније били у нашем клубу, Радовићу, Ћировићу, Грубору, Вигњевићу који су нас бодрили и храбрили да истрајемо до краја. Ови играчи су отишли у друге клубове, али када би се нашли у халиу на нашим утакмицама констанстно су нас подржавали. С нама су биле и легенде бачкопаланачког и српског рукомета Шешум, Вујин, Бељански. Имали смо и њихову подршку. Сви оии су нам увек добродошли. – нагласио је Суџум.

Један од најзаслужнијих за освојену титулу првака и селидбу „Лавова БП“ у Супер Б лигу, био је голман Вукашин Вуле Петковић. Он као ни остали његови саиграчи из екипе, није крио задовољство освојеним првим местом.

– Мада смо прво место освојили са четирио бода предности од најближег пратиоца на зтабели, није било ни мало лако. Највећа снага наше екипе у протеклој сезони, било је другарство и заједнисштво. Дисали смо као један, радили марљиво, веровали у себе. Екипа је током целе сезоне показала карактер, чини ми се као никада раније. Све нас је красио победнички менталитет током протекле сезоне и резултат једноставно није могао изостати – наглашава чувар мреже Бачкопаланчана.

Петковић поесбно истиче мотивацију њега и његових саиграча.

– Ми смо били заиста максимално мотивисани, посебно у утакмицама које су одлучивале ко ће на крају бити први. То се посебно видело у утакмицама са „Потисје Плетесксом“, када нисмо дозволили нашем ривалу да нас победи и евентуално претекне на табели. Нарочито нас је иритирало то што су Ађани причали како су најјача екипа у лиги, да су без пораза на домаћем терену. Имали смо у утакмицама са Ађанима ту толико потребну хемију, која је баш кад је требало, дакле, у пресудним мечевима била најјача. Хвала свима који су нас подржавали. Мислим да смо им на најлепши могући начин – освајањем првог места, вратили оно што су нам пружили – напоменуо је голман „Лавова БП“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here