Денвер уписао историјску победу над Мајамијем, трипл-дабл Николе Јокића (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса савладали су екипу Мајами Хита са 104:93 у првом мечу финала НБА лиге

Фото: Принтскрин (Инстаграм/jokicnikolaofficial)

Српски центар Никола Јокић је стигао до деветог трипл-дабла у овом плеј-офу, првог у финалу, а имао је учинак од 27 поена, 10 скокова и 14 асистенција.


Џамал Мареј је имао 26 поена и 10 скокова, Арон Гордон је стао на 16, Мајкл Портер је имао 14 поена и 12 скокова, док је Брус Браун такође био двоцифрен са 10 поена.

Код Мајамија најефикаснији је био Бем Адебајо са 26 поена и 12 скокова, Гејб Винсент је додао 19, Хајсмит 18, а Џими Батлер скромних 13 поена и по седам скокова и асистенција.

Прилику да дебитује у последњих 30 секунди добио је и Никола Јовић који за то време није успео да се упише у листу стрелаца.

Џамал Мареј је постигао прве поене на мечу након јаког продора, Гејб Винсент је промашио са полудистанце, да би Мареј исто урадио на другој страни.

Џими Батлер је везао пет поена на почетку, да би „икс“ фактор у првој четвртини био Ерон Гордон. Крило Денвера је искористило неколико асистенција Николе Јокића и до краја прве деонице имао је 12 поена.

Јокић је своје прве поене погодио са линије пенала, а у првој половини четвртине Нагетси су играли сјајну одбрану. Мајкл Портер Џуниор је имао две блокаде, од којих је једна била сјајна над Кејлебом Мартином.

Бем Адебајо је био једини расположени у екипи Мајамија, а Јокић је имао проблема да га сачува. Прописно се обрукао Макс Штрус у првој деоници пошто је шутирао 0/4 за три поена.

Адебајо и Гордон су разменили кошеве, а Јокић новом асистенцијом доноси највећу предност свом тиму (24:18).

Готово да два минута нисмо видели поене, након чега је Јокић ушао у клинч са центром Мајамија Кодијем Зелером. Избио му је лопту на крају поседа и лако је закуцао за девет поена предности на крају прве деонице.

Мајами је наставио да лоше шутира у другој деоници, али се и Денвер мучио у нападу. Хајсмит је сигуран са линије пенала, а Мареј је погодио прву тројку на меча. Хејвуд Хајсмит је постигао прве поене након сјајног продора, а Портер тројком улази у шутерску серију полако, али сигурно.

Распуцале су се обе екипе на половини друге четвртине. Прво је Данкан Робинсон погодио тројку, да би на другој страни Грин и Портер нестварним закуцавањем одговорили поенима. Тада је Денвер имао предност од 12 поена, али је Адебајо смањио на само осам поена разлике са четири лака поена.

Лаури је затим искористио мали простор у одбрани Денвера, а Јокић је затим поделио један од најлепших пасева на мечу што је искористио Брус Браун и погодио тројку.

Јокић је поново асистирао Гордону, након чега је Винсент погодио тројку. Штрус је наставио да маши, док је у последња два минута првог полувремена Денвер стигао највећу предност. Мареј је погодио све што је шутнуо и Нагетси су на полувреме отишли са 17 поена предности.

Мајами је добро почео друго полувреме, стигао је до 10 поена заостатка, али се све променило након тајм-аута Мајка Мелоуна.

Јокић је погодио тројку, затим је био половичан са линије пенала и вратио је предност Денвера на 16 поена (71:55). Адебајо је пренео добру игру и у други део, али то није било довољно пошто се Џими Батлер па готово и није видео на терену у тим моментима.

То су Нагетси искористили и поенима Бруса Брауна долазе до чак 20 поена вишка, што је натерало тренера Мајамија Ерика Сполстру да позове тајм-аут.

Штрус је наставио да маши и на крају треће деонице имао је учинак од 0/10 за покушаје за три поена. Нагетси су на крају треће четвртине имали +21 (84:63), док је Јокићу фалио само један скок за трипл-дабл.

Мајами је опасно запретио на старту последње деонице, јер су тројкама Лаурија и Винсента направили серију 11:0 (84:74). У тим тренуцима Јокић је забележио своју нову асистенцију за поене Грина и прекид те серије гостију (86:74).

Уз четири наредна поена које је Србин потом убацио и тиме је практично решио меч, а Денвер је поново стигао до осетније предности и са +16 су натерали Мајами да тражи тајм-аут.

Стигли су гости и до једноцифреног заостатка (-9), али је и тај налет одбијен врло брзо те је Денвер на крају заслужено победио и за три дана чека нови меч.

Денвер Нагетс – Мајами Хит 104:93 (29:20, 30:22, 25:21, 20:30)

Дворана: „Бол арена“, Денвер; Судије: Марк Дејвис, Дејвид Гантри, Ед Малој;

Денвер: Мареј 26, Калдвел-Поуп 7, Портер Џуниор 14, Гордон 16, Јокић 27, Б. Браун 10, К. Браун, Грин 4; Тренер: Мајк Мелоун;

Мајами: Винсент 19, Лаури 11, Мартин 3, Батлер 13, Робинсон 3, Адебајо 26, Штрус, Хајсмит 18, Јовић, Зелер, Јурцевен; Тренер: Ерик Сполстра;

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here