„Пирке, волим те“ – предлог за разгледнице

Пирке је  сада вероватно одрастао човек, али како стоје ствари, још дуго ће се сећати љубави једне Мике.

Предлог бр. 33

Још једна од деценијски неуређених локација у Бачкој Паланци је била инспирација за наше пратиоце да предложе фотографије за Конкурс за израду најреалистичнијих разгледница општине Бачке Паланке.

Објекат са фотографије је почео да се гради деведесетих година прошлог века док је Михаљ Кертес био на функцији директора Савезне Управе царина Савезне Републике Југославије. Објекат је требао да послужи за потребе царине, али његова изградња је одједном стала. Испоставило се да је проблем била парцела која је у власништву бачкопаланачког предузећа Дунавпревоз те се није могла издејствовати законски утемељена грађевинска дозвола.

Партије на власти у општини Бачка Паланка су се мењале али ни једна власт се није ухватила у коштац са проблемом овог објекта, тако да овај никад довршени објекат деценијама ружи најпопуларнији део Бачке Паланке, Парк природе „Тиквара“.

Оно што би требао бити императив сваке локалнољубиве власти је уређење простора у коме живимо. Нажалост, овај објекат, поред многих других у општини Бачка Паланка, никада није био доказ такве љубави. Он и даље стоји незавршен, на срамоту Бачкопаланчана.

На њему је упечатљив графит „Пирке, волим те“. Пирке је  сада вероватно одрастао човек, али како стоје ствари, још дуго ће се сећати љубави једне тинејџерке Мике.

Предлог бр. 34

Редакција БАП ВЕСТИ је одлучила да отвори Конкурс за израду најреалистичнијих разгледница општине Бачке Паланке са идејом да надлежнима укаже на локације у општини Бачка Паланка које заслужују активности локалне власти у виду адаптација, реконструкција, текућег одржавања … а све у нади да ће они који су и задужени и плаћени да се баве овим активностима, то и да почну.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here