У години за нама општина Бачка Паланка реализовала више важних пројеката (ВИДЕО)

Прилог РТВ-а

БАЧКА ПАЛАНКА – Отварањем новог вртића укинуте су листе чекања за упис деце, школа Свети Сава након скоро седам деценија, добила је салу за физичко, а почела је и изградња Дневног боравка за ментално недовољно развијене особе. Рекордан буџет од 2,4 милијарде динара за ову годину, омогућиће реализацију и других важних инвестиција.

Почетак изградње Дневног боравка за ментално недовољно развијене особе у Бачкој Паланци, за Аљошу Ђурковића је вест која је обележила прошлу годину.

„Мени и мојим другарима би веома значило да имамо где да проводимо време, када су нам родитељи на послу. Дневни боравак је намењен нама, који смо изашли из образовног система и који смо принуђени да седимо код куће’“ прича Аљоша.

Отварањем новог вртића Дуга, у који је локална самоуправа уложила више од 175 милиона динара, укинуте су листе чекања за упис деце. Основна школа Свети Сава коначно је добила салу за физичко, на коју се чекало 67 година.

Протекле године реконструисан је пут Пивнице – Деспотово и Пивнице – Ратково, а потписан је и Меморандум о разумевању, за реализацију пројекта изградње моста преко Дунава код Бачке Паланке.

Последњих дана 2023. године, почели су радови на уређењу централне пешачке зоне у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here