Вртић „Невен“ – Шта би било да није под заштитом?

Предлог за разгледнице

Предлог бр. 27

На мејл наше редакције стигао је велики број фотографија за Конкурс за израду најреалистичнијих разгледница Бачке Паланке. Две се односе на садашњи вртић „Невен“.

Једно од највреднијих архитектонских здања у општини Бачка Паланка је објекат у коме је смештен вртић „Невен“ а који користи ПУ „Младост“. Овај објекат је историчама и старијим Бачкопаланчанима познат и под називом Вила Линделшмит. Грађен је с прелаза из 19. у 20. век и представља право архитектонско богатство јер је изграђен у рококо стилу. Објекат је тренутно под заштитом Покрајинског задвода за заштиту споменика културе.

Предлог бр. 28

Након олујних невремена која су у јулу ове године погодила Бачку Паланку између осталих штета пао је зид са кованом оградом који са јужне стране окружује двориште објекта. Како се ради о аутентичној огради која је такође под заштитом завода, надамо се да је сачувана и да ће бити враћена.

 

Кована ограда испред виле Лиделшмит

Редакција БАП ВЕСТИ је одлучила да отвори Конкурс за израду најреалистичнијих разгледница Бачке Паланке са идејом да надлежнима укаже на локације у општини Бачка Паланка које заслужују активности локалне власти у виду адаптација, реконструкција, текућег одржавања … а све у нади да ће они који су и задужени и плаћени да се баве овим активностима, то и да почну.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here