Малишани из вртића „Невен“ обележили Светски дан планете Земље

Како би то рекао један шестогодишњи дечак "Чувајте природу, нама она треба!"

Фото: Приватна архива

БАЧКА ПАЛАНКА – Вртић „Невен“ из Бачке Паланке обележио је Светски дан планете Земље у понедељак (22. април). Са својим васпитачицама и родитељима претходних дана израдили су занимљиве шешире, написали поруке за одрасле, а на сам дан обележавања прошетали су центром Бачке Паланке и оставили важне поруке.


Деца која похађају ПУ „Младост“ сваке године традиционално обележавају Дан планете Земље. Раније је то била манифестација „Зелена априлијада“, која је трајала недељу дана и у склопу ње се обележавао овај дан. Ковид и све мере везане за њега су прекинуле ову дивну традицију па су сада активности пресељене у сваки вртић појединачно и деца са васпитачима у сваком објекту осмишљавају садржаје и начине обележавања 22. априла.

Вртић „Невен“ је овај дан обележио шетњом и поздравом нашем граду. Деца су носила шешириће које су осмислила и израдила са родитељима. Мотиви на шеширићима су били усклађени са стиховима Химне природи: „Сачувајмо песму птица, бистру реку, малог свица, сачувајмо мирис цвета, осмех деце целог света“. Направили су заставице са порукама љубави према природи и ставили је на дрвце у центру града. То би уједно била порука и за одрасле, који имају одговорност за њихову будућност. Како би то рекао један шестогодишњи дечак „Чувајте природу, нама она треба!“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here