Домаћа маска за јачу и гушћу косу

Ове састојке сви имате у кући

Фото: Canva

Домаћа маска за косу од јаја, банана и пива – против опадања, за бољи раст и већи волумен.


Са губитком косе суочава се све више жена, а опадање косе постаје појачано између два годишња доба. Опадање може бити узроковано и различитим факторима, попут физичких и емоционалних, недостатка исхране, хормонске неравнотеже, алергије, лоша хигијене или употреба неодговарајућих производа за негу косе.

Доносимо вам домаћи рецепт за маску за косу који стимулише раст, подстиче снагу и здравље власи, али спречава и опадање косе. Посебно је утрљајте на места на којима вас коса највише опада. Наносите маску на косу једном недељно.

Састојци:

1 јаје
1 зрела банана
1 кашика меда
125 мл пива

Припрема:

У чинији згњечите банану и додајте једно умућено јаје. Добро умешајте док не добијете глатку смесу. Додајте мед и пиво и поново добро промешајте. Добијену смесу нанесите на косу четкицом од врха до крајева и на теме главе. Утрљавајте и масирајте маску 5 минута. Затим ставите капу за туширање и оставите да маска делује око сат времена. Оперите косу на уобичајен начин да скинете маску. Затим оперите косу својим шампоном, као и обично.

Банане су одличан извор калијума и витамина А, Ц и Е, што их чини идеалним за слабу косу. Ови витамини су неопходни за здраву и јаку косу. Јаја су богата протеинима, а један од саставних делова косе су и протеини који играју важну улогу у расту здраве косе. Поред тога, јаја ће дати вашој коси невиђен сјај. Пиво је богато витаминима Б који такође стимулишу раст и дају коси волумен. Мед је пун хранљивих материја, спречава да коса буде сува и храни власиште витаминима и минералима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here