Колико често треба прати одећу?

424
Фото: Canva

Ако радите од куће, вероватно можете да носите исту одећу четири дана, осим ако се, наравно, јако знојите, онда одевне предмете треба да перете чешће. Иако је процес прања одеће свакодневни задатак за који смо уверени да смо савладали током година, очигледно постоји и исправан начин.

Перете ли своју одећу након сваке употребе? Или само стоји на тој једној столици?

Нови ТикТок видео открио је колико често би требало да перете све, од мајица до одеће за спавање, а да истовремено пазите да се то ради на одржив начин, јер једно прање може да потроши од 15 до 45 литара воде, пише Тхе Сун.

Дерматолошкиња Ени Гонзалез. на друштвеним мрежама позната под ником @бригхтлy.ецо, поделила је снимак у ком је објаснила да, ако не перемо одећу довољно често, може доћи до разних неугодних стања коже, као што су бубуљице или осип који сврби.

“Наша кожа поновно апсорбује све уље на нашој одећи, а уље зачепљује поре и узрокује акне на телу”, објашњава Гонзалез и доводи до коначног питања – колико често прати одећу како би се спречио развој бактерија?

Ако радите од куће, вероватно можете носити исту одећу четири дана, осим ако се, наравно, јако знојите. Предмете, попут чарапа и доњег веша, који су у врло директном контакту с кожом, потребно је прати чешће. Једини изузетак су грудњаци – они морају да се перу тек након што сте их носили до четири пута.

Остале свакодневне комаде одеће у реду је ставити у машину након другог или трећег ношења. То укључује хаљине, шорцеве и панталоне. Исто важи и за одећу за спавање – Гонзалез препоручује прање наше пиџаме након треће употребе, преноси n1.


 

Прочитај: 

Решена највећа светска мистерија: Где нестају чарапе из веш машине

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here