Zalogaji za pamćenje – Kako odabrati dobar ketering

Ukoliko pogledate odnos cene i kvaliteta, primetićete da postoji nekoliko grupa firmi za ketering

397
Foto: Canva

Ketering je postao neizostavna stavka kada su u pitanju proslave – bez obzira na to da li se radi o intimnim proslavama ili većim slavljima za koje vam je potrebna pomoć.


Kako veliki broj faktora utiče na to da li će hrana koju naručimo da bude onakva kakvom smo je zamišljali, potrebno je da znate na šta treba da obratite pažnju. Iako se čini kao da kada je hrana u pitanju nema greške, ponekad i najsitniji detalj ume da zasmeta te je bitno umeti prepoznati dobar i kvalitetan ketering kako bi hrana zablistala na vašem slavlju.

Kvalitet pre svega

Kada je u pitanju poručivanje hrane, treba da znate da cena ne određuje kvalitet i da je uvek bolje obratiti pažnju na kvalitet spremanja hrane kako biste bili sigurni da će ono što poručite da odgovara vašim zahtevima. Ovde se prvenstveno misli na odabir kvalitetnih namirnica koje moraju da budu sveže kako se hrana ne bi pokvarila ili kako ne bi došlo do lošijeg kvaliteta celokupnog keteringa. Pored toga, u zavisnosti od tipa hrane koja se služi, sve mora da odgovara kvalitetu spremanja i finalnom proizvodu – pogotovo kada su u pitanju jelovnici koji su zahtevni.

Aranžiranje i predstavljanje

Čak i ketering koji je preukusan izgubi efekat ukoliko hrana nije servirana kako bi zadovoljila poglede gostiju. Danas sve mora da izgleda savršeno i kao iz časopisa i hrana tu ne zaostaje. Pored toga što mora da bude ukusna, hrana mora da bude predstavljena tako da jedva čekamo taj prvi zalogaj kako bismo imali još tema za razgovor sa gostima. Ipak je to nešto što će ostati zabeleženo na slikama te mora da izgleda savršeno.

Raznolika ponuda

U zavisnosti od tipa proslave, ketering treba da pokriva nekoliko stvari – raznovrsnu ishranu koja će biti prilagođena većoj grupi ljudi, hranu koja se može jesti u zavisnosti od prilike i da bude aranžirana u skladu sa zahtevima naručioca. Upravo su ovo stvari koje će napraviti razliku između pravih profesionalaca koji imaju iskustva u kreiranju jelovnika koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Kada je u pitanju raznolika ponuda, izdvaja se profesionalni ketering u Beogradu KBGD koji u zavisnosti od tipa proslave može da vam ponudi nekoliko jelovnika kako biste na osnovu cene i broja gostiju mogli da kreirate savršenu trpezu.

Specijalizovani jelovnik

Često domaćini koji poručuju ketering nisu sigurni šta im je potrebno za proslavu. Bilo da se radi o korporativnim proslavama, organizovanju slavske trpeze ili dečjim rođendanima, jelovnici se dosta razlikuju, kako po upotrebi namirnica, tako i po tipu hrane. Upravo je ovo razlog zašto postoje firme koje su se specijalizovale za određeni tip proslave kako bi svim prisutnim ponudili nešto jedinstveno i napravljeno specijalno za tu priliku.

Cena – uvek bitna stavka

Ketering je danas pristupačniji nego što mislimo i često se dešavaju zablude kada su cene u pitanju. Ukoliko pogledate odnos cene i kvaliteta, primetićete da postoji nekoliko grupa firmi za ketering i da se one koje se ističu kao najbolje po količini pozitivnih komentara svrstavaju u one koje su pristupačne i ne previše skupe i zahtevne. Na vama je da odlučite koliko novca želite da potrošite i da na osnovu toga pronađete jelovnik koji će vam odgovarati. Firme za ketering koje imaju iskustva će vam pomoći u odabiru kako biste za svoj novac dobili najbolji mogući proizvod.

Ponekad je bolje stvari prepustiti onima koji se razumeju u hranu više nego mi – od proverenih recepata do serviranja hrane u dogovorenom vremenu. Bilo da se radi o spremanju hrane za manju ili veću grupu ljudi, teško je osmisliti sve što je potrebno i biti siguran da ćemo uspeti sve da završimo na vreme. Ketering je kao savršeni način da proslavu podignemo na najviši mogući nivo i pripremimo goste za zalogaje za pamćenje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here