SŠC „Dr Radivoje Uvalić“ u globalnoj akciji – Sat za našu planetu

0
1135

U subotu 25. marta 2017. godine u 20:30 časova, gradovi širom sveta su desetu godinu za redom isključili svetla na sat vremena. Svetska organizacija za prirodu (WWF) organizuje akciju pod nazivom „Sat za našu planetu“. Cilj ove akcije je podizanje svesti o neophodnosti štednje energije i ublažavanju posledica klimatskih promena.

Sa pozivom da se isključivanjem svetla osvetli problem, škola „Dr Radivoje Uvalić“ postala je deo ovog globalnog pokreta i učestvovala je u akciji. Tokom sat vremena upriličen je prigodan jednočasovni program bez električne rasvete.

Učenici i nastavnici su uživali u akustičnom koncertu Gradskog hora „Zvono“ i vokalno-instrumentalnom nastupu učenika Sanje Peulić i Nenada Todorovića, odlomku iz predstave „Ratko i Julijana“ u izvođenju Milovanov Jelene i Petrović Lazara, a stihove su govorili Ognjen Rajinac i Lazar Petrović.

Doprinos i podršku akciji ,,Sat za našu planetu” dali su učenici škole na slikovit način. Plakatima i video-prezentacijama na temu očuvanja prirode, kao i smanjenja preterane potrošnje prirodnih resursa, obeležili su značajne datume: Svetski dan energetske efikasnosti – 05.03, Svetski dan voda – 22.03. i Svetski dan šuma – 21.03.

Ova akcija je iz simboličnog gašenja svetla u Sidneju 2007. godine prerasla u najveću svetsku inicijativu koja uključuje preko dve milijarde ljudi iz 178 zemalja.

Evo kako je to izgledalo u školi „Dr Radivoje Uvalić“ kroz objektiv učenika:

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here