„Sat za našu planetu“ u SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“

546

SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ se tradicionalno i ove godine pridružila najvećoj ekološkoj akciji za podizanje svesti o klimatskim promenama, koja se po 11 put održava u Srbiji.


Globalna akcija „Sat za našu planetu“ u svetu poznata kao Earth Hour obeležava se na svim kontinentima u oko 180 zemalja. U nju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i preduzeća sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti za ublažavanje klimatskih promena i da je moguće promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i nas samih koji na njoj živimo.

[wonderplugin_slider id=117]ž

 

Najpoznatije svetske znamenitosti poput Ajfelovog tornja, rimskog Koloseuma i londonskog Big Bena isključivanjem javne i dekorativne rasvete i ove godine su ponovo potonuli u mrak.

I SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ bila je deo sveta koji vodi brigu o svojoj planeti.

Simboličnim isključivanjem svetla na sat vremena u periodu od 20:30 do 21:30 dana 30. marta 2019. godine bili su deo prenošenja važne poruke da zajedno možemo da stvorimo budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom.

Tom prilikom u holu škole uživalo se u akustičnom mini- koncertu Gradskog hora „Zvono“ i Kluba akustične gitare „Akord“, a stihove Blagoja Ognjanovića, našeg bivšeg učenika govorio je on i Veseljko Ikonić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here