Trud se uvek isplati! – Valentina Imrek (đak generacije u OŠ „15. oktobar“)

3509

Sreli smo se sa jednom divnom devojkom iz Pivnica. Ona je svojim trudom i radom postigla uspeh i tako dobila titulu đaka generacije. Iza ove titule se krije Valentina Imrek. Popričali smo sa njom, a ona nam je sa osmehom odgovarala na pitanja.

Valentina Imrekova

Kakve doživljaje pamtiš kada si krenula u školu?

Svaki dan kad ulazim u školu, prisećam se kako je to bilo pre osam godina. Kako smo stajali u redu i čekali učiteljicu, a sada ne marimo ako nam se omakne da zakasnimo na čas. Kako smo se plašili da prepisujemo domaći na hodniku, a zadnje godine je to nekima jedini način kako rade svoj domaći. U nižim razredima sam uvek išla “skockana” u školu – suknjica, košulja, narukvice, šnalice… A sada ponekad navučem trenerku, vežem rep i žurim.

Ko ti je bila učiteljica od 1. do 4. razreda?

Moja učiteljice je bila jedna draga žena – Anka Nedić. Trudila se da nam školu prikaže u najlepšem svetlu i ovde je počela ljubav prema školi, putovanjima i pojedinim predmetima.

Osnovna škola „15. oktobar“ – Pivnice (Foto: Viera Činčurak Đorđević)

U kojim predmetima si bila najuspešnija?

Po meni je svaka diploma veliki uspeh, ali najuspešnija sam bila u srpskom i slovačkom jeziku, ali ne mogu izostaviti ni hemiju, istoriju, biologiju, matematiku i veronauku.

Tekst iz Nedeljnih novina

Ko ti je bio kasnije razredni starešina?

U petom razredu mi je Jan Hemela, profesor matematike, postao razredni starešina. Na našem čosu je uvek bilo smejanja, razgovora o fudbalu ili istorijskim zanimljivostima.

Navedi nam neke najznačajnije nagrade koje si osvojila tokom osnovne škole?

Najznačajnije nagrade su mi iz slovačkog jezika, kao nagradu za osvojeno mesto na republičkom takmičenju sam prošle, a i ove godine, dobila nagradu putovanje na letnji kamp u Slovačku. Iz veronauke sam takođe osvojila kamp u Slovačkoj. Iz ostalih predmeta sam dobila zanimljive tinejdžerske knjige ili naučnu literaturu.

Ko ti je bio najveća podrška tokom osnovne škole?

Najveća podrška, definitivno je moja porodica. Oni su uvek spremni da mi pomognu, preslišaju gradivo ili da me odvezu na takmičenje. Naravno, podrška su mi i moje drugarice koje su razumele moje obaveze i uvek su mi izašle u susret.

Šta planiraš da upišeš, koju srednju školu?

Planiram da upišem Medicinsku školu u Novom Sadu, smer farmacija. Naravno sve zavisi od završnih testova.

Šta bi poručila budućim đacima?

Poručila bih im da uvek veruju u sebe i slede svoje snove. Da učestvuju na takmičenjima – jer trud se uvek isplati, i ono što nauče jednom, kada se najmanje budu nadali, zatrebaće im.

Šta bi poručila tvojim profesorima?

Želela bih da im se zahvalim, svima. Uvek su izdvojili svoje vreme da održe dodatni čas, ostajali posle škole, pomagali mi sa testovima i na odmoru – trudili se da uspem. Poručila bih im da istraju u svom poslu i da na pravi put izvedu još mnogo đaka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here