Svi učenici dobijaju priliku da nastupe pred publikom

ŠOMO "Stevan Hristić"

870

Na polovini prvog polugodišta školske 2017/2018. godine, direktorka muzičke škole „Stevan Hristić“, Sandra Milutinović  priča o  aktuelnostima u ovoj renomiranoj ustanovi.


BAČKA PALANKA: „Prvi kvartal u školi je protekao uobičajeno u smislu nastave, pripreme i planiranja dešavanja u tekućoj školskoj godini. Startovali smo sa 303 učenika, to je već druga godina kako upisujemo preko tri stotine đaka. To je rezultat proširenja našeg žičanog odseka instrumentom gitara od pre dve godine, a ove školske godine, nastavnik Marko Ivezić ima 17 učenika i radi punu normu.

Interesantno je napomenuti, da je izdvojeno odeljenje u Baču dobilo prva tri učenika gitare. Pomenuti prvi kvartal u školi, kao i do sada, završili smo zajedničkim Javnim časom, dok kasniji ovakvi časovi su podeljeni po odsecima, da bi što veći broj učenika učestvovao. Javni čas je održan 25. oktobra, a učestvovalo je 36-oro učenika, koji su uspeli da za dva meseca pripreme svoj program za nastup. Koncert je održan pred prepunom salom, a najveći deo publike ispratio je nastup učenika do samog kraja pokazujući dužno poštovanje prema svakom učesniku.

„Prezadovoljna sam kvalitetom nastupa, tako da mogu da kažem, da je ovaj jedan od najboljih javnih časova u nekoliko poslednjih godina. Naš cilj je da osposobimo što veći broj naših učenika da stignu do tačke, kada mogu nastupiti na ovakvim koncertima u toku školovanja barem jednom. Svaki nastavnik je u obavezi, da organizuje dva javna nastupa u klasi, po jedan u svakom polugodištu, tako da na taj način gotovo svi učenici dobijaju priliku da nastupe pred publikom. Ove godine, koncerti klase su planirani za kraj novembra. Već godinama unazad vodimo naše učenike u Srpsko narodno pozorište u Novi Sad na interesantne muzičke predstave, ove godine su isplanirana opera „Travijata“ u novembru, a još razmatramo mogućnost posete na izvođenje opere „Seviljski berberin“.

„U decembru mesecu nam sledi i „Solfeđijada“, svojevrsni muzički kviz učenika naše škole i gostiju, naših prijatelja iz Šida. Kviz koncipiramo tako, da uvodimo neke nove igre, koje će decu zainteresovati, ali sam kviz je veoma zahtevan, jer smo obuhvatili više oblasti iz muzičke teorije. Na zahtev i nastavnika i učenika, od ove godine na kvizu će umesto dosadašnje četiri ekipe, učestvovati šest, odnosno 24-oro učenika od 3. do 6. razreda, od toga njih 20 iz naše škole. Tako je ispunjena naša težnja da učestvuje što više učenika iz naše škole, a oni su prilično zainteresovani, što je i dovelo do povećavanja broja učesnika“ – istakla je na kraju direktorka ŠOMO „Stevan Hristić“, Sandra Milutinović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here