Najbolje ideje za uređenje dvorišta (FOTO I VIDEO)

102946

Prilagođavanje izgleda eksterijera vašeg doma je jedan od načina da se stvori prostor koji odražava vašu ličnost


Postoje mnoge jeftine ideje kojima možete da se pozabavite i koje će doneti visoki uticaj bez visoke cene.

Stvaranje moderne, lepe bašte i dvorišta ne mora da košta mnogo. U stvari, savremene bašte u časopisima danas je moguće napraviti zahvaljujući kreativnim dizajnerima koji koristi materijale i biljke koje je lako pronaći i koje su pre svega ekološke.

Budite kreativni i osmislite svoje jeftine ideje za uređenje

Prvo, razmotrite prostor koji imate i za šta ćete ga koristiti. Da li imate veliko dvorište i da li volite da provodite vreme u svom dvorištu? Odredite šta želite od svog dvorišta i koje funkcije biste voleli da imate. Mi smo okupili nekoliko jeftinih ideja koje će vam pomoći da kreirate dvorište u kojem ćete uživati.

Koristite geometrijske šare prilikom uređenja

Jedna od jeftinih ideja koja stvara veliki vizuelni uticaj je upotreba finišera i površinskog sloja. Ako imate neiskorišćeni prostor tla u vašem dvorištu ili golu zemlju koju želite da prikrijete, upotreba recikliranog materijala je odlično rešenje. Napravite mozaik po vašem izboru. Koristite mahovinu između šavova za veći kontrast. Kombinacija ova dva materijala je vrlo jeftina i izgleda vrlo efektno.

Još jedna odlična opcija za stvaranje mirisnog puta u vašem vrtu je upotreba biljaka, limuna ili majčine dušice u vašem mozaiku. Ove biljke polako rastu, zahtevaju minimalno održavanje, jestive su i oslobađaju lep miris. Ako treba da kreirate put kroz vaše dvorište, ovo je jedna od najboljih i najjeftnijih ideja.

Pogledaj: Ovo je najlepši vrt u Srbiji

Potražite reznice od prijatelja

Postoji mnogo vrsta cveća i biljaka koje rastu iz reznica. Pre nego što krenete u rasadnik da kupite biljke ili sadnice pitajte prijatelje da vam daju reznice iz njihovog vrta. Nekoliko prelepih vrsta cveća i biljaka doteraće izgled eksterijera vašeg doma.Резултат слика за CVEĆE IZ STARIH STVARI

Saksije u vašem vrtu

Vi verovatno već imate saksije u kojima sadite cveće ili biljke. Ukoliko želite da osvežite svoje dvorište novim saksijama, umesto da kupujete nove iskoristite staru burad, gume, sanduke. Promenite svrhu različitim predmetima iz domaćinstva, starim stolicama, stolovima, zasadite cveće i dodajte dubinu i dimenziju u vašem vrtu. Na ovaj način ćete dati vizuelnu ključnu tačku vašoj bašti.

Još jedan jeftin ali savremeni način da ulepšate svoje dvorište jeste da obojite saksije u smelim bojama. Ako koristite saksije od terakote, potopite ih u vodu na sat vremena pre lakiranja bojom.

Višegodišnje biljke

Višegodišnje biljke se vraćaju iz godine u godinu, dok jednogodišnje biljke žive samo jednu sezonu. Zaštitie svoj budžet birajući za svoje dvorište višegodišnje biljke. Koristite ukrasne trave. Kombinacija trava dodaće teksturu, boju i moderan izgled vašoj bašti. Ukrasna trava pomoći će da vaš pejzaž izgleda lepo dizajniran i skupo.

Pogledaj: Četinari za vaše dvorište

Koristite šljunak

Šljunak je lak za održavanje, izdržljiv i relativno jeftin. Koristite šljunak na mestima gde biljke ne napreduju, gde imate problem sa isušivanjem tla ili u oblasti kojoj je potreban arhitektonski, moderan izgled.

Valoviti čelik, stari predmeti i stari bakar mogu se vešto reciklirati u jedinstvenu karakteristiku u vašem dvorištu. Jedan od najlakših mesta za početak je dodavanjem neočekivanih materijala vašoj ogradi ili zidu u bašti.

Učestvuj na konkursu: Raspisan Konkurs za najlepši balkon i dvorište: Prijavite se

Budite kreativni i iskoristite jeftine ideje za uređenje da ulepšate vaše dvorište.

Ideje za nameštaj od paleta

Sa dolaskom lepih, sunčanih dana, naše slobodno vreme najrađe provodimo odmarajući se u svojoj uređenoj bašti ili terasi. Kako bi uživanje bilo veće nudimo vam ideje za izradu nameštaja od paleta za baštu ili terasu.

Nameštaj od paleta će vam pružiti visoku udobnost bez puno ulaganja, sem toga ovaj nameštaj može oplemeniti izgled vaše bašte i stvoriti vam još jedan od omiljenih kutkova za uživanje.
Želite da napravite nameštaj od paleta? Mi vam dajemo sledeće ideje…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here