U poseti Sajmu knjiga u Beogradu

Narodna biblioteka "Veljko Petrović"

715

U periodu od 21. do 28. oktobra 2018. godine održan je 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga pod sloganom „Radost čitanja“.


Ova manifestacija posvećena knjizi je najveća i najstarija u regionu, a bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

I ove godine na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učešće su uzeli kako domaći, tako i inostrani pisci i izdavači. Ovogodišnja zemlja počasni gost je bila Kraljevina Maroko, a pored Maroka učestvovali su i izdavači iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Irana, Japana, Kine, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske, Rusije, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore i Švajcarske.

Ovu manifestaciju su, kao i prethodnih godina, posetili i bibliotekari Narodne biblioteke „Veljko Petrović“. Prema rečima direktora Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ iz Bačke Palanke, akademskog slikara prof. Miladina Zorića, sajam je najveći kulturni događaj u našoj zemlji i jedinstvena prilika da se na jednom mestu susretnu svi izdavači, upoznaju pisci, aktuelni naslovi i bibliotekari iz čitave Srbije.

„Ne propuštamo ovakve događaje i na osnovu tih iskustava pravimo planove iz bibliotečke delatnosti za narednu godinu“, kažu iz biblioteke „Veljko Petrović“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here