KUD „Jovan Dučić“ i KPD „Parage“ u poseti Beču

1160
Foto: Nikola Janičić

Na poziv KUD „Branko Radičević“ iz Beča put Austrije uputilo se kulturno umetničko društvo „Jovan Dučić“ iz Nove Gajdobre, zajedno sa devojčicama iz KPD „Parage“ iz Paraga.

Domaćin je bila Radmila Maksimović, dama kojoj su se svideli izuzetni nastupi ova dva društva na mnogim gostovanjima u Srbiji, a i celom regionu.

Foto: Nikola Janičić

„Dočekani smo sa ljubavlju i isto tako ispraćeni na put. Podršku za put smo dobili i od „Nektara“ iz Bačke Palanke i od MZ Nova Gajdobra, takođe i od „Univerzala“ iz Gajdobre i profesora Zvonka Jelića koji nam je naslikao platno koje smo kao jedan od poklona odneli u Beč. KUD „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke je kao podršku našem Milanu Damjancu, poslao Nemanju i Zoricu da budu na pomoći prilikom kreiranja koreografija“, rekao je Gojko Kuljić ispred KUD-a „Jovan Dučić“.

Foto: Nikola Janičić

Prilikom boravka u Beču organizovan je obilazak Muzeja tehničkih nauka i poznati dvorac Šenburn, kao i čuvenog Pratera sa svim svojim čarolijama.

„Veliku zahvalnost dugujemo i Tiani Majstorović koja je već dugo u Beču i koja nas je sa radošću dočekala i bila sa nama za sve vreme nastupa na sceni. Dobri domaćin Vahdija Preljević nam je obezbedio ručak u povratku, a stalnu brigu i posvećenost deci ukazali su Bilja, Mirjana, Emili, Vukosav i moja malenkost. Svima veliko hvala“, kaže Gojko Kuljić.

Foto: Nikola Janičić

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here