Izbori će biti održani 21. juna

320

Parlamentarni i lokalni izbori u najvećem broju lokalnih samouprava u Srbiji biće održani 21. juna, rekao je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima.

Sastanku u Palati „Srbija“ prisustvuju predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Vučić sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima

Vučić sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima

Na sastanak su stigli lider socijalista Ivica Dačić, zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj, predsednik DSS-a Miloš Jovanović, član Predsedništva pokreta Metla Novica Antić, predsednik Nove stranke Zoran Živković i njegov saradnik Aris Movsesijan.

U Palati „Srbija“ su i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Prisutni su i Marko Đurišić iz organizacije „Srbija 21“, Bojan Kostreš iz LSV-a, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić, Milan Stamatović iz „Zdrave Srbije“, predsednik i potpredsednik SVM-a Ištvan i Balint Pastor, kao i predstavnici Pokreta „1 od 5 miliona“.

Nakon sastanka su planirane izjave za medije.

Vučić je sinoć rekao da bi izbori mogli da budu 14. ili 21. juna i potvrdio da će danas o svemu u vezi sa izborima razgovarati sa predstavnicima opozicije. „Od njih zavisi, spreman sam da idem i na 14. jun“, rekao je Vučić.

Izbori su bili raspisani 4. marta za 26. april, a prethodni sastanak Vučića i predstavnika stranaka koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima održan je 17. marta, kada su se saglasili da se izbori prekidaju i da više ne teku izborne radnje do daljnjeg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here