Gosti se osećali kao kod svoje kuće

Bačkopalanački Nautički klub „Tikvara“ ugostio članove „Rotari“ regate

Učesnici tradicionalne 8. regate „Rotari“ kluba koji su ove godine svojim plovilima na put rekama i kanalima krenuli 12. jula, na svom putešestviju zadržali su se u Bačkoj Palanci.


Naime, dvadest članova i sedam plovila zastali su u Bačkoj Planaci gde su im domaćini bili članovi NK „Tikvara“.

– Plovili smo Dravom i boravili u Republici Hrvatskoj, odnosno Osijeku, jer je u ovom gradu pre devedeset godina osnovan prvi Rotari klub u Kraljevini Jugoslavije. U Hrvatskoj smo bili izuzetno dobro primljeni. Dočekani smo u Aljmašu, a dan kasnije za nas je bilo organizovano razgledanje Osijeka sa stručnim vodičem. Naša ovogodišnja regata traje sedamnaest dana. Svi mi koji smo učesnici ove regate smo prezadovoljni, a nadam se da su zadovoljni i oni koje smo posetili i gde smo boravili. Ponovo smo pokrenuli inicijativu za osnivanje Rotari kluba u Bačkoj Palanci, pa je naša poseta ovom gradu bila, između ostalog, posvećena i tome. Hvala našim bačkopalanačkim domaćinima na nezaboravnom gostoprimstvu, istakao je tokom boravka u Bačkoj Palanci Dragan Brajer predsednik Rotari klubova Srbije.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Jedan od domaćina članovima regate u Bačkoj Palanci bio je Jovan Račić, sekretar NK „Tikvara“.

– Našim gostima smo stavili na raspolaganje desetak vezova koje im nismo naplatili, a za njih smo priredili i ručak dobrodošlice. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi koja podržava rad našeg kluba, a koliko joj mogućnosti dozvoljavaju pomaže razvoj nautike i brine o zaštiti čovekove okoline, kazao je Račić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here