Čeka se izjava doktorke, povećan broj žalbi zaštitniku pacijenata u Bačkoj Palanci

4178

Slučaj naše sugrađanke Rumenke Pavlović čije dete nisu pregledali u školskoj ambulanti Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ uz objašnjenje doktorke „da je gladna“, ponovo je uzburkao javnost.


U želji da saznamo šta se tačno dogodilo i čujemo „drugu stranu priče“, kontaktirali smo bačkopalanački dom zdravlja. Direktor, dr Goran Stupar, upoznat je sa ovim slučajem, ali još uvek ne može da daje zvanično saopštenje za medije jer se čekaju izjave zdravstvenih radnika za koje naša sugrađanka tvrdi da su postupili nesavesno.

„Postoji procedura koja mora da se ispoštuje u ovakvim situacijama, i trenutno čekamo pisane izjave na osnovu kojih ćemo utvrditi činjenice i sprovoditi dalje mere“.

Majka dečaka predala je žalbu zaštitniku prava pacijenata Lidiji Ivančić koja je na osnovu te žalbe poslala zahtev doktorki Tomić da napiše izjavu koju onda razmatra direktor Doma zdravlja. Lidija Ivančić kaže da je rok za predaju pismenih izjava do srede (19.09.).

Pogledaj: Odbila da pregleda bolesno dete jer je bila gladna

„U prvoj polovini ove godine bilo je više žalbi na rad zdravstvenih radnika nego cele prošle godine. Do kraja juna bilo je devet prigovora, a u celoj 2017. godini ukupno šest“, rekla je zaštitnik prava pacijenata, Lidija Ivančić.

Prigovor na rad zdravstvenih radnika moguće je podneti zaštitniku prava pacijenata telefonskim putem, ili odlaskom u njenu kancelariju u zgradi Opštine Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here