Abrašević u Kuli i Vukovaru

619

U Abraševiću od početka školske godine, aktivnosti ne jenjavaju. Vredno se radi u svim sekcijama. Od članova nižih razreda osnovne škole do veterana.


Dani Evropske baštine – Bač, Kup vojske Srbije – Karađorđevo, Dečija nedelja u Abraševiću i osnovnim školama, Zov ravnice – Novi Sad, „Dunavski vez“ Bačka Palanka, samo su neki od nastupa tokom septembra i oktobra meseca.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Pored svih brojnih aktivnosti, ovog vikenda članovi Abraševića starijeg dečijeg ansambla i narodni orkestar, gostovali su u Kuli na dečijem festivalu folklora „Kolo, kolo, naokolo“ u organizaciji KUD „Srbija“ iz Kule.

Mlađi dečiji sastav uzeo je učešće na Međunarodnom susretu srpskog dečijeg folklora pod nazivom „Festival mladih Vukovar 2019.“ u organizaciji KUD „ Sloga“ iz Vukovara, naših dugogodišnjih prijatelja i saradnika, gde je saradnja naših društava za vreme rata utihnula a sada se ponovo probudila. Svi članovi su se predstavili u najboljem svetlu, prikazali svoje umeće, od igre, pesme, muzike, kostima, te pobrali brojne aplauze i simpatije domaćina.

Pored nastupa, našlo se vremena i za druženje, nove ljubavi, sklapanje novih prijateljstava, neka stara obnovljena.

„Naravno da tu nije kraj našim obavezama koje nas čekaju do kraja godine. Već sledeći vikend dečija grupa putuje na Goč, krajem meseca veteranski sastav gostuje u Smederevu, zatim sledi tradicionalno Novogodišnje fotografisanje u narodnoj nošnji, Manifestacija „Zimsko selo“, nastup u Novoj Gajdobri, Paragama, i za sam kraj godine, 22. decembra održaće se koncert svih dečijih folklornih grupa sa gostima“, kažu iz CTKU „Kosta Abrašević“.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here