Za osvojeno prvo mesto Davida Šimunovića nagradno putovanje u Beč

Učenici Tehničke škole "9. maj” su postigli izvanredne rezultate na međunarodnom takmičenju iz jezika

1406

Profesorka Radmila Ristić iz TŠ „9. maj“ prenosi utiske sa prelepog putovanja u Beč prethodnog vikenda u kojem su zasluženo uživali profesorka engleskog jezika, Tatjana Božović i njen učenik David Šimunović iz III-1 odeljenja, smer elektrotehničar informacionih tehnologija.


Saznajemo da je ovo nagradno putovanje za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju iz jezika u organizaciji Nemačko-austrijskog kulturno-edukativnog centra Willkomen. Takmičenje je realizovano 18. maja 2019. godine.

Iz Tehničke škole „9.maj“ takmičili su se učenici I, II i III razreda. Svoje predstavnike su imali i Gimnazija „20.oktobar”, Osnovna škola „Aleksa Šantić“ iz Gajdobre, kao i Medicinska škola iz Novog Sada. Učenici Tehničke škole „9.maj” su pokazali zavidno znanje i postigli
izvanredne rezultate.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Učenik tada II razreda David Šimunović je osvojio prvo mesto u konkurenciji od 122 učenika za 2. godinu srednje škole! Takođe, još dva predstavnika istog razreda našla su se među prvih pet! Određeno je da prva nagrada bude putovanje u Beč u organizaciji Centra.

David je sa svojim mentorom, profesorkom Tatjanom Božović proveo predivan vikend u austrijskoj prestonici. Po rečima profesorke, putovanje je bilo zabavno edukativnog karaktera uz sve propratne sadržaje koje tako kratak boravak može da pruži. Akcenat je svakako bio na druženju sa ostalim pobednicima takmičenja i njihovim mentorima, na razmeni iskustva, mišljenja, utisaka…

Naravno, nije izostao turistički obilazak Beča, uvek raspoloženog za posetioce. Od poseta znamenitostima grada izdvajaju se poseta Prirodnjačkom muzeju, letnjoj kraljevskoj rezidenciji Šenbrun, zabavnom parku Prater.

Učenici su u nova dragocena i uzbudljiva iskustva ubrojali prvu vožnju metroom, kao i susret sa trotinetima na iznajmljivanje. Polazak na ovo zanimljivo putovanje je bio iz Novog Sada u 23.30 u petak, 1. novembra, a povratak u ponedeljak, 4. novembra u ranim jutarnjim časovima.

Po rečima profesorke Božović, organizacija čitavog putovanja je bila besprekorna. Maksimalno se vodilo računa o tome da bude uključen edukativni momenat i da se učesnici što bolje upoznaju. S tim ciljem je organizovana i zajednička večera u subotu, kao i ručak u nedelju u gradu. Hotelski smeštaj je bio u sladu sa čitavom organizacijom. Hotel „Piramida“ sa 4 zvezdice je nudio pre svega raskoš i komfor. Temperatura od 19 stepeni, neobična za novembar, učinila je da šetnja kraljevskim vrtovima uz malo vetra bude posebno ugodna.

[wonderplugin_slider id=181]

 

David i njegova profesorka engleskog jezika, vratili su se prepuni najpozitivnijih utisaka sa neskrivenom željom da se ponovo okušaju na novom takmičenju. Možda, ponovo zablistaju… Nadamo se da će im se želje ostvariti. Iskrene čestitke za dostojno prezentovanje Tehničke škole „9. maj“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here