Predstavljanje Bača na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

402
TOO Bač

Turistička organizacija opštine Bač je ove godine u periodu od 20.02. do 23.02.2020. učestvovala na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se ove godine održavao pod sloganom “Put pod noge”.


Na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom Opštine Bački Petrovac, predstavnici TOO Bač su posetiocima predstavili posebne specijalizovane programe agencijama koje se bave turizmom u Srbiji, ali i najavili manifestacije tokom 2020. godine kao i ribolovačke oaze u srcu Bačke ravnice.

Ovogodišnji sajam je zvanično otvorio potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Rasim Ljajić koji je istakao da je 2019. bila godina obaranja rekorda u turističkom smislu, a da će 2020. biti godina reformi. On je posebno naglasio da se ove godine očekuje priliv od milijardu ipo evra u sektoru turizma, kao i 10 miliona noćenja, ali i 4 miliona novih turista.

Na svečanom otvaranju prisutnima se obratila i zamenica ministra zaduženog za turizam u ministarstvu za turizam i antikvitete Arapske Republike Egipta koji je bio ovogodišnji partner na Sajmu.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Na početku govor je održao i gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić koji je rekao da Beograd i Srbija čine sve kako bi održali kontinuitet porasta u pogledu najpoželjnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope.

Foto: TOO Bač

Vođeni krilaticom “Srednji vek je kolevka moderne Srbije”, Turistička organizacija Opštine Bač je dogovorila dalji nastavak saradnje sa Nenadom Blagojevićem autorom serijala “Priče sa dušom”, ali i predstavnicima udurženja “Srbija za mlade”, koji će ove nedelje u Baču realizovati radionice za mlade u okviru projekta “Mladi u turističkoj industriji”. Takođe, drugog dana sajma naš stand je obišao i predsednik Opštine Bač, Borislav Antonić koji je dajući izjave za medije naglasio značaj realizacije projekta prenamene stare škole u Bačkon Novom Selu, dvorca “Fric Hristić”, u Informativni centar, te dodao da će to značajno doprineti bogatijoj i sadržajnijoj ponudi Bača.

Kako će naredne 2021. godine Novi Sad biti domaćin konvencije svetskog udruženja turističkih vodiča, sa predstavnicima TOO Bač su trećeg dana sajma razgovarali Miloš Ćuruvija i dr Ivana Ćuruvija predsednica Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije. Dogovoreno je da Bač bude jedna od lokacija na kojoj će se realizovati određene studijske posete za vreme trajanja kovencije.

Sajam turizma u Beogradu je zvanično zatvoren u nedelju 23.02.2020. godine, a Turistička organizacija Opštine Bač je zadovoljna svojim učešćem, prezentacijom potencijala koje imaju, dogovorenim novim projektima i saradnjom sa predstavnicima stručne javnosti, turoperatorima, ali i medijima.

[wonderplugin_slider id=64]

 

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here