Donete naredbe i preporuke Opštine Bački Petrovac

4239

BAČKI PETROVAC: Povodom uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbije, danas (17.03.) održao se sastanak Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bački Petrovac. Na statanku su donete naredbe i preporuke.

PREPORUKE

  1. Apeluje se na građane opštine Bački Petrovac, da se striktno pridržavaju propisanih mera i ukoliko su bili u zonama intenzivne transmisije virusa, da obave preventivne preglede i da se samoizoluju.
  2. Preporučuje se preduzimanje dodatnih mera zaštite i preventivnih higijenskih mera na mestima gde se ljudi najviše okupljaju.
  3. Preporučuje se svim prevoznicima, koji obavljaju javni prevoz, da pojačaju mere čišćenja i održavanja higijene u vozilima javnog prevoza zbog pojave Korona virusa u smislu svakodnevne pojačane dezinfekcije unutrašnjosti vozila, rukodržača, sedišta i svih površina koje su u dodiru sa putnicima.
  4. Preporučuje se licima, koja obavljaju taksi prevoz da pojačaju mere dezinfekcije vozila, kao i da što manje dolaze u kontakt sa putnicima.
  5. Preporučuje se osobama, koje spadaju u rizične grupe, da izbegavaju javni prevoz.

NAREDBE

  1. Osnivaju se kol-centri po mesnim zajednicama
  • Bački Petrovac – tel: 021/780-032;
  • Kulpin – tel: 021/2286-016
  • Gložan – mob: 065/4788-122
  • Maglić – tel: 021/2285-188 

koji treba da služe za poziv ugroženih građana iznad 65 godina starosti, a u Opštinskoj upravi, zgradi Skupštine opštine Bački Petrovac sa sedištem u Bačkom Petrovcu Ul. Kolarova, br. 6, osniva se situacioni centar, čiji koordinator je Dušan Rašeta, dostupan sekretarima Mesnih zajednica.

2. Angažuje se Opštinska organizacija Crvenog krsta sa svojim volonterima i gerontodomaćicama, Centrom za socijalni rad i udruženjima građana na teritoriji opštine da u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu u snabdevanju ugroženih građana.

3. Zabranjuje se rad pijaca po naseljenim mestima do daljnjeg.

4. Zabranjuju se sva sportska takmičenja na teritoriji opštine.

5. Zabranjuju se kulturne manifestacije na teritoriji opštine.

6. Naređuje se Odeljenju za društvene delatnosti Opštinske uprave opštine Bački Petrovac da donese rešenje o prekidu rada svih predškolskih ustanova na teritoriji opštine Bački Petrovac.

7. Sahrane će se održavati samo u krugu porodice.

8. Naređuje se skraćenje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Bački Petrovac na vreme od 08 do 20 časova, tokom kojeg je u zatvorenim prostorijama dozvoljeno prisustvo najviše 50 osoba.

9. Naređuje se Odeljenju za privredu Opštinske uprave opštine Bački Petrovac da donese rešenja o sprovođenju naredbe za skraćenje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Bački Petrovac uz pojačani nadzor komunalne inspekcije nad svim objektima zatvorenog tipa, koji primaju više od 50 osoba, u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije.

10. Naređuje se načelniku Opštinske uprave opštine Bački Petrovac, da omogući rad od kuće zaposlenim, teškim hroničnim bolesnicima i zaposlenim osobama starijim od 60 godina.

11. Ovu naredbu proslediti sredstvima javnog informisanja na teritoriji opštine radi objavljivanja i informisanja građana.

12. Sprovođenje ove naredbe kontrolisaće Opštinska uprava .- inspekcijske službe.

13. Ova naredba stupa na snagu danom objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, a objaviće se u službenom listu.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here