Oprema se sportska hala u Gložanu

590
Foto: Dnevnik

BAČKI PETROVAC: Opštinsko veće Bačkog Petrovca održalo je prošle nedelje hitnu telefonsku sednicu, kako bi se donela odgovarajuća rešenja o nastavku započetih projekata.


Doneto je rešenje o povećanju aproprijacije vezano za ugovor potpisan u decembru prošle godine između Pokrajinskog sekreterijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Opštine Bački Petrovac na osnovu kog je u lokalni buyet uplaćeno tri miliona dinara od APV za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture, poboljšanje semaforizacije ulica Kolarove i Lenjinove u Bačkom Petrovcu.

Odbornici su glasali i o nabavci opreme za pedijatrijsko odeljenje i čekaonice u sklopu Doma zdravlja na osnovu ugovora potpisanog sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Opštine Bački Petrovac, te je za ovu namenu izdvojeno 552.500 dinara. U opremanje sportske hale u Gložanu biće uloženo 2,6 miliona dinara, finansirano iz Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu i Opštine, takođe ugovor potpisan prošle godine u decembru. Doneto je i rešenje o trošenju novca iz buyetske rezerve, te je stavka kao stalni trošak spomenuta i nabavka obezbeđivanja sredstava za dezinfekciju objekata vrtića i osnovnim školama. Doneta je i odluka o isplati naknade zaposlenim licima u Opštinskoj upravi za poslove komasacije u K.O.Bački Petrovac.

Za programe zdravstvene zaštite, nabavku opreme za Dom zdravlja, te opremanje sportske hale, ali i komunalne delatnosti, obezbeđivanje sredstva za dezinfekciju objekata objekata koji su u sastavu PU „Včielka”, kao i osnovnih škola u Bačkom Petrovcu, sve u cilju sprečavanja širenja epidemije zaraze koronavirusom, koristiće se sredstva buyetske rezerve. Novac će biti utrošen i za podršku za sprovođenje poljoprivredne politike i nagrade zaposlenima.


Pogledaj: Bački Petrovac: Poboljšanje semaforizacije, nova oprema za pedijatrijsko odeljenje

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here