Građanima poklonili saksijsko cveće

Obeležen 22. maj - Dan mesne zajednice "Dunav"

737

Jedna od četiri gradske bačkopalanačke mesne zajednice, mesna zajednica „Dunav“, na poseban način obeležila je i ove godine svoj dan, 22. maj.


Ovaj dan je ujedno i sećanje na uspešan završetak odbrane od poplava, koje su bačkopalanačku opštinu, zadesile 1965. godine.

– Na Dan mesne zajednice „Dunav“ – 22 . maj, građani su u jutarnjim časovima mogli da dođu u njene prostorije i dobiju na poklon saksijsko cveće. Kao i prethodnih godina, od kada Savet ove mesne zajednice radi u sadašnjem sazivu, Dan mesne zajednice „Dunav“ nismo obeležili svečanim ručkom, kako je ranije bila praksa, već podelom saksijskog cveća.

– Na taj način, građanima smo pomogli da ulepšaju svoj životni prostor, a samim tim i mesnu zajednicu. Podeljeno je oko 200 malih – plastičnih saksija sa cvećem. Podela cveća građanima je inače bila moja ideja, od prvog dana kada sam izabran za predsednika Saveta mesne zajednice „Dunav“. Na taj način je prekinuta ranija praksa, obeležavanja dana ove mesne zajednice svečanim ručkom.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

– Na ovaj način, dan naše mesne zajednice obeležavaćemo i u narednim godinama, tačnije, obeležavaćemo ga sve dotle dok njen Savet, bude radio u sadašnjem sastavu. Ovaj put, kod naših sugrađana, bilo je izraženo izuzetno veliko interesovanje za cveće, tako da neki nisu mogli da ga dobiju. Svima njima se, ovim putem izvinjavamo.

– Upravo zbog toga, naredne godine, pokušaćemo da dupliramo količinu cveća koju ćemo pokloniti građanima. Cveće je nabavljeno od budžetskih sredstava, koja su limitirana, pa je samim tim bila ograničena i njegova količina. Želim da spomenem, da smo protekle godine, na područje naše mesne zajednice obnovili održavanje likovne kolonije, koju je svojevremeno pokrenuo Petar Tomić.

– Kolonija će biti održana i ove godine, a jedan od radova nastalih na ovoj specifičnoj smotri likovnog stvaralaštva, biće i ovaj put poklonjen našoj mesnoj zajednici – kaže Darko Božović, predsednik Saveta MZ „Dunav“.


Pogledaj: Za rođendan drljača, želja – da bude gazda na svom imanju?

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here