TOO Bačka Palanka: Letujte u Srbiji

"Turizam je u našoj zemlji ali i u svetu, prvi osetio posledice pandemije, a poslednji u privredi će se regenerisati"

855

Direktorka Turističke organizacije opštine Bačka Palanka, Milica Stoisavljević objasnila je njihovu situaciju u ovim teškim vremenima izazvanim Korona virusom.


– Od početka vanrednog stalja u zemlji, Turistička organizacija opštine Bačka Palanka je uvela rad od kuće i redovna dežurstva. Kako je turizam kao privredna grana, u celoj zemlji a i u svetu, prvi i najviše pogođen proglašenjem pandemije, ponašali smo se u skladu sa merama koje je propisala država i štab za vanredne situacije opštine.

– Dakle sve naše aktivnosti su se svele na minimum. Najviše smo se bazirali na promociju putem društvenih mreža, jer je to bio jedini način promotivnih aktivnosti. Pandemija COVIDA-19 je totalno poremetila rad i plan aktivnosti Turističke organizacije. Konstantno smo bili na vezi sa TO Vojvodine i ostalim TO u Vojvodini, pa smo u suštini svi funkcionisali na isti način, bavili smo se virtualnim promocijama, radili kratke promo filmove i sve vezano za promovisanje svoje opštine i Vojvodine preko društvenih mreža.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

– Opšta situacija je turizam „gurnula“ u treći plan, jer smo se svi skupa borili za očuvanje svojih života i života svojh najmilijih. Kako se naš rad tokom proleća i leta, uglavnom bazira na organizaciju manifestacija i učestvovanja na istim kao i promocijama u zemlji i inostranstvu, praktično smo onemogućeni da realizujemo planirano. Mere zabrane okupljanja i dalje su na snazi, tako da sve manifestacije koje smo planirali, a deo su naših redovnih aktivnosti, nažalost moramo otkazati, bar one koje su planirane da se održe u skorije vreme.

– Dakle, dok god traje mera zabrane okupljanja, mi ne možemo održati ni jednu manifestaciji ili promociju, jednostavno poštujemo mere koje je propisala država i tu dileme nema. Takođe, za većinu manifestacija koje smo planirali, organizujemo uz pomoć države i pokrajine, putem prijave po konkursima za manifestacije, a do ovog momenta, nije sigurno da li će ta sredstva uopšte biti i deljena. Bićemo i dalje u kontaktu sa TO Vojvodine i ponašaćemo se jednako kao i sve druge turističke organizacije u zemlji.

– Trenutno, a i u narednom periodu TO Srbije vrši konstantnu obuku u vidu seminara i debata sa temom, kako i na koji način povratiti turističke tokove u normalu, ali i kako zadržati domaće turiste u zemlji, jer je šansa za to veća nego inače, zbog zatvorenih granica ili uslova koji komplikuju letovanje u inostranstvu.

– Za vreme vanrednog stanja, ali i sada, beležimo veliku potražnju za kućama za odmor na selu i seoskim turističkim domaćinstvima u našoj opštini a posebno u fruškogorskom delu naše opštine, selima Neštinu i Viziću. Raduje nas i činjenica da u protekle dve nedelje imamo nekoliko zahteva za kategorizaciju kuća za odmor baš u pomenutim mestima.

– Na nama je još teži zadatak, a to je da vratimo broj noćenja turista u opštini bar na stanje od prošle godine, a trenutno to možemo samo virtuelnim turama i prezentacijom preko interneta. Što se tiče našeg rada do kraja godine, ponašaćemo se u skladu sa merama koje propisuje država.

– Onog momemta kada bude ukinuta mera zabrane okupljanja, tada ćemo se u suštini vratiti u normalno funkcionisanje i moći organizovati manifestacije i promocije planirane za ovu godinu.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

– Turizam je u našoj zemlji ali i u svetu, prvi osetio posledice pandemije, a poslednji u privredi će se regenerisati. Preporuka Turističke organizacije opštine Bačka Palanke je da ostanete u Srbiji, posetite mesta na kojima nikad niste bili, a zapitajte se koliko zaista poznajete Bačku Palanku i doživite je na pravi način putem aktivnog odmora, porodičnog odmora, tematskih tura odmora na selu, biciklističkih ruta i mnoge druge načine u zavisnosti šta vas inetresuje.


Pogledaj: Crna Gora: Granice otvorene za 26 zemalja, još ne i za Srbiju

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here