Nabavka novih knjiga u Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“

Realizovan projekat Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine za 2020. godinu

351
Izvor: NB "Veljko Petrović"

Narodna biblioteka „Veljko Petrović u Bačkoj Palanci u svom sastavu ima pored Odeljenja za decu, Odeljenje za odrasle korisnike, Odeljenje zavičajne zbirke, 13 ogranaka i Nabavno obradno odeljenje.


Odeljenje za nabavku i obradu bibliotečkih jedinica je formirano i funkcioniše prema konceptima i vizijama modernog vremena i standardima savremenog bibliotekarstva. Jedan od zadataka biblioteka je i evidentiranje rezultata „intelektualne produkcije“. Zato je Međunarodna organizacija za nauku i kulturu razvila softverski sistem za rad sa bazama podataka i tako zamenila lisni katalog.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Jedan od tih sistema za obradu, memorisanje i korišćenje informacija u bibliotekarstvu je Winisis koji je u primeni u našoj Biblioteci. Biblioteka raspolaže fondom iz svih oblasti ljudskog znanja i stvaralaštva.

Tokom godine studioznom nabavkom knjižne građe Biblioteka je upotpunila i stavila svojim članovima i čitaocima na raspolaganje raznovrstan fond dečje knjige, značajnu stručnu literaturu, popularnu beletristiku, klasike i vredan arhivski i zavičajni materijal.

Nabavno-obradno odeljenje više od jedne decenije učestvuje na Konkursu za sufinansiranje nabavke knjiga i drugih publikacija za javne, opštinske i gradske biblioteke u AP Vojvodini. Konkurs raspisuje i sprovodi Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Ove godine sredstvima dobijenim Projektom kupljeno je 40 knjiga, odnosno 13 naslova. Knjige su nabavljene za potrebe Zavičajnog i drugih odeljenja.


Pogledaj: Zašto je OŠ „Vuk Karadžić“ bila zatvorena prethodne dve nedelje? (VIDEO)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here