Без најављеног дочека на тргу, средства преусмерена младима и за лечење деце

Градоначелник Суботице Стеван Бакић донео одлуку

Izvor: RTV

Градоначелник Суботице Стеван Бакић је, услед нестабилне епидемиолошке ситуације, донео одлуку да средства из буџета града, у износу од 4,3 милиона динара, опредељена за дочек Нове године на градском тргу буду преусмерена младима и за лечење деце.


“Улагање у образовање је улагање у будућност и зато ће износ од 2.9 милиона динара бити преусмерен за студентске стипендије. Укупан фонд за ту намену за 2022. годину достигао је тако износ од 13,3 милиона динара, чиме је омогућено да, поред већ додељених стотину, буде одобрено додатних 28 градских стипендија и то за студенте који су остварили исти број бодова као последњи са листе од 100 рангираних”, наводи се у одлуци коју је донео градоначелник на предлог Комисије.

Такође, део средства, износ од милион динара, биће усмерен на Фонд за развој младих талената, те ће свих 200 деце и младих који су конкурисали и добити средства намењена усавршавању и развоју свог талента.

“Одлука о додели средстава младим талентима Суботице тиме је допуњена са још стотину младих талената којима ће на овај начин град помоћи”, наводи се у одлуци.

Трећи део средстава, у износу од 400.000 динара, биће усмерен на рачун Фондације за помоћ при лечењу тешко оболеле деце и омладине, односно за лечење наше две мале суграђанке Миле Микулић и Леоне Ковач.

“Преко ове Фондације, град је за помоћ у лечењу тешко оболеле деце и омладине у текућој 2021. години помогао 28-оро деце”, наводи се у одлуци градоначелника Суботице.

Иначе, почетком децембра Данас је у заједничкој анализи објавио да за дочек Нове године на градском тргу у Суботици наступа ОК Бенд, и да ће Град за овај музички догађај издвојити око 1,3 милиона динара.

Суботичани су и ову годину, због епидемије, дочекали без организоване прославе, а новац у износу од три милиона динара био је преусмерен у хуманитарне сврхе – за лечење болесних, младе таленте и стипендирање студената.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here