Прича из Гајдобре: Да сви крену путем хуманости

Са хуманитарне акције у Гајдобри

751
Извор: Весели школарац

Септембар је и ове године у Гајдобри одликован медаљом за хуманост. У организацији удружења едукативног центра Весели школарац из Гајдобре уз подршку и учешће вредних гајдобранских жена одржан је хуманитарни базар за нашу Милану Матковић.


Милани је била неопходна финансијска помоћ како би наставила рехабилитацију у Турској па су се у кратком временском периоду активирале жене као и појединци из друштвено одговорних организација како би помогли реализацију базара.

На базару су биле изложене књиге, школски прибор, играчке, уметничке слике, гардероба. Уприличена је томбола за децу и одрасле па се поред школског прибора и играчака, у понуди нашле и вредне награде козметичких салона, ваучери многих приватних малопродајних објеката које врше услуге од прања, полирања аута до ваучера за породичне вечере у гајдобранским ресторанима.

Велику пажњу и интерсовање привукли су штандови са слаткишима и сланишима. Од штрудли, тулумба преко пита и прјеснаца, куглофа и медењака, базар је осликао и креативност и традицију гајдобранских жена које су са пуно љубави у великој количини понудиле за продају своје производе.

„Уз музику, плес и игру децу је забављала аниматорка Злата која је дошла из Новог Сада да да своје учешће у овом хуманитарном базару. И све ово је за нашу Милану, за нашу децу, за све оне којима је помоћ неопходна, а којима смо већ трећу годину као удружење били на располагању у било каквој врсти помоћи. О свом учешћу и раду нисмо пуно ни говорили, ни писали, јер смо се водили чињеницом да о томе не треба пуно говорити, али сада смо сигурни да треба причати и писати много више како би се и остали мотивисали, дали свој допринос, као и то да наши грађани знају и имају осећај емпатије и зато нас све то чини јединственим. Надамо се и верујемо да ће наша Милана из Турске доћи са великим осмехом, надамо се и верујемо да је ово последња прилика да наш хуманитарни рад буде давање помоћи за лечење, јер се надамо најбољем исходу, надамо се и верујемо да ће наш хуманитарни рад убудуће бити у другим облицима попут осмеха, пружања руке и загрљаја. Милани срећан пут у Турску, а свима који су били део ове успешне хуманитарне акције на којој је сакупљено 158.000 желимо пуно здравља, љубави и радости. Од срца Весели школарци: Тијана, Дада, Дија, Јелена, Милена и Нено“.

„Уз музику, игру, плес и пуно осмеха испратили смо нашу Милану у Турску“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here