Pobeda i poraz „Aninih beba“

U Šidu odigran turnir rukometašica rođenih 2006. godine i kasnije, za prvenstvo Vojvodine

615

Šid je minule nedelje (11. oktobar), bio domaćin prvog turnira za prvenstvo Vojvodine u sezoni 2020/2021, za rukometašice rođene 2006. godine i kasnije. Na ovom turniru u okviru grupe G, pored Rume, Železničara, Slovena i Radničkog iz Šida, nastupila je i ekipa „Lavovi BP“. Učenice Ane Tešanović, odigrale su dve utakmice. Jedan susret su izgubile, a drugi, rešile u svoju korist.

– Prvu utakmicu, odigrali smo sa ekipom Železničara iz Inđije, Inđijke su ostvarile ubedljivu pobedu, rezultatom 13:4 (9:1). Želim da istaknem, da je ovo bila prva zvanična utakmica za našu ekipu, koja je počela sa radom, pre nešto više od godinu dana. U prvom poluvremenu naše rukometašice su bile pod velikom tremom, što je naš protivnik iskoristio, i na kraju prvog perioda, ostvario ubedljivu rezultatsku prednost. Međutim, u drugom poluvremenu slika na terenu se promenila, tako da su ovaj deo susreta, naše protivnice dobile sa jednim golom razlike. Nakon utakmice sa Inđijom, za protivnika smo imali ekipu Rume. Nakon velike borbe, koja je trajala tokom oba poluvremena, uspeli smo da savladamo Rumljanke sa 11:10 (4:5). Čak devet golova za nas, u ovoj utakmici, postigla je Jana Vasić. S obzirom, da je naša ekipa bila najmlađa na ovom turniru, i da im je on bio prvo zvanično takmičenje, zadovoljna sam pre svega velikom željom, angažovanjem i borbenošću naših rukometašica. Svakako, zadovoljna sam i pobedom koju smo ostvarili protiv Rume. Pod uslovom, da nastave i dalje, ovako da rade i treniraju, većina naših rukometašica, napraviće zavidnu karijeru – kaže Ana Tešanović, trener ženske ekipe „Lavovi BP“.

Nakon odigranog prvog turnira grupe G, prva je ekipa Slovena iz Rume, druga Železničara iz Inđije, Rumljanke i Inđijke su osvojile maksimalna – četiri boda. Treća je ekipa, Lavovi BP, sa dva boda, a četvrto i peto mesto pripadaju Rumi i Radničkom iz Šida, bez bodova..

Naredni turnir, na kome će nastupiti rukometašice Lavova BP, biće održan 24. oktobra u Rumi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here