Na proleće stanovi za 32 socijalno ugrožene porodice u Baču

Reč je o objektu površine 2.200 kvadratnih metara u kojem će biti smeštene ukupno 32 porodice čiji su domovi izgoreli u požaru

301
Foto: Pokrajinska vlada

BAČ: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Baču radove na izgradnji zgrade u kojoj će biti smeštene porodice čiji su domovi izgoreli u požaru u oktobru prošle godine, kao i socijalno ugrožene porodice iz ove opštine.


Reč je o objektu površine 2.200 kvadratnih metara u kojem će biti smeštene ukupno 32 porodice.

„Zadovoljan sam dinamikom radova jer će objekat pre zime biti stavljen pod krov što će omogućiti unutrašnje radove.

Pokrajinska vlada do sada je za ovu investiciju izdvojila 50 miliona dinara, a opredeliće i dodatna finansijska sredstva da ona bude završena do proleća“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, poslednjih godina intenzivirana je izgradnja stanova kako za izbegla i raseljena lica, tako i za druge namene.

„Pokazujemo želju da pomognemo svim ljudima kojima je pomoć potrebna, kao i da vodimo zajedničku politiku koja ima razumevanje za socijalno najugroženije građane“, izjavio je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je u novembru prošle godine izdvojila i gotovo dva miliona dinara za obezbeđivanje privremenog smeštaja za porodice koje su ostale bez domova, a u kojima je jedanaestoro dece, kao i za troškove struje.

Predsednik Opštine Bač Steva Panić rekao je da je vrednost ove investicije 130 miliona dinara, zahvalivši Pokrajinskoj vladi na podršci prilikom realizacije ovog projekta.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here