Održana manifestacija Dan jagode i meda u Gradskom parku u Baču

Ovako je to izgledalo juče u Baču.

1242
Foto: Turistička organizacija opštine Bač

BAČ: Turistička Organizacija opštine Bač realizovala je manifestaciju “Dan jagode i meda“ u subotu 29.05.2021. godine u Gradskom parku u Baču.


Manifestaciju je otvorio v.d. direktora Darko Vojnović. Tom prilikom je najavio program i pozvao prisutne da provedu prijatno popodne i posete štandove proizvođača jagoda, meda i ostalih proizvoda.

Svoje proizvode izlagali su Voćarska zadruga „Bačka Jagoda“, Udruženje pčelara“ Mostonga“ , Poljoprivredna škola Bač, Gradski hor „Neven“ i ostali.

Prisutni su imali priliku da uživaju uz melodije dečijeg hora KUD-a „Mladost“ iz Bača, dok su najmlađi posetioci manifestacije imali priliku da učestvuju u zabavno – takmičarskim igrama za decu: „Iz činije u činiju“, “Prenesi Jagode“, “Veseli Konobar“, “Igra preciznosti“.

Foto: Turistička organizacija opštine Bač

Sportsko šahovsko udruželje „Kraljev Gambit“ pružio priliku mladima koji do sada nisu imali priliku da upoznaju igru šaha kao i njena pravila, da se oprobaju u istoj.

Tokom realizacije manifestacije održano je i stručno predavanje na temu „Značaj Biodiverziteta – zaštita oprašivanja“ kao aktivnost projekta „ Poboljšanje položaja pčelara u opštini Bač“.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Nosilac projekta je Udruženje „Bio pčelinja klinika“ iz Bačkog Novog Sela u saradnji sa Udruženjem pčelara “Mostonga“, Voćarskom zadrugom „Bačka Jagoda“, Poljoprivrednom školom i veterinarskom stanicom opštine Bač uz podršku Opštinke uprave Bač i „Trag fondacije“.

Učesnici i prisutni imali su priliku da tokom manifestacije degustiraju jagode, med i proizvode izlagača po kojima opština Bač postaje sve više prepoznatljiva u okolini i regionu.


Pogledaj: Katarina Rajković na prijemu kod predsednika opštine Bač


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here