„Дан мађарске кухиње“ у Бачкој Паланци

Протекле године ова манифестација је први пут одржана

Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – У организацији МКУД „Вечера Шандор“ а уз помоћ локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за образовање, последњег дана овог месеца, биће одржана манифестција „Дан мађарске кухиње“.


Председник МКУД „Шандор Вечера“ Золтан Фараго, за „Недељне новине“ рекао је:

– У дворишту Мађарске куће, која се налази у Улици Југословенске армије 111, биће одржана друга по реду манифестација „Дан мађарске кухиње“. Протекле године ова манифестација је први пут одржана, и била је добро посећена. Убеђени смо да ће и овогодишња манифестација бити добро посећена.

– Планирано је да се током овогодишњег одржавања обави презентација традиционалних мађарских јела – гулаша, паприкаша, лангоша (мађарске мекике), а поред саме презентације очекујемо понуду више врста колача и слаткиша. Дакле, све оно што по традицији спада у мађарску кухињу, наћи ће се на овој кулинарско – туристичкој манифестацији.

– Један део из богате понуде хране, биће понуђен посетиоцима за дегустацију, док ће други део бити изложбеног карактера. Свакако, да ће и овај пут, акценат бити стављен на дружење – каже Золтан Фараго, а почетак манифестације предвиђен је за 11:00 сати и додаје да је планом предвођено да гулаш буде готов око 14 сати, и да се очекује велики број излагача, а свој долазак најавили су и гости из Мађарске.

– Сви који се пријаве да учествују на „Дану мађарске кухиње“ треба да знају, да сва јела која буду припремали морају имати везе са мађарском кухињом. Мада нису потврдили свој долазак, очекујемо да ће на нашој манифестацији учествовати и Оркестар мађарских цитри. Информације се могу добити и пријаве извршити на бројеве телефона 064–33-08-481 – Золтан, 065–43-81-896 – Габријела и 063-19-25 393 – Моника, као и на мејл адреси: [email protected].

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here