Lenkine pesničke večeri

903

ČELAREVO: U organizaciji Književnog kluba „Lenka Dunđerski“ je u subotu (28.07.) u Čelarevu treću godinu zaredom održana manifestacija pod nazivom „Lenkine pesničke
večeri“. Manifestacija se održava od samog nastanka književnog kluba, a idejni tvorac je Bojana Kovačević Gerasimovska.

Lenka Dunđerski

Posebnost ove pesničke večeri se ogleda u ambijentu. Ceo događaj se odvijao na otvorenom, ispred samog Dvorca Dunđerski. Pesnici Književnog kluba „Lenka
Dunđerski“ i Književnog kluba „Dis“ su govorili svoje stihove uz muzičku pratnju Kluba klasične gitare „Akord“ i Sanje Došenović ispred Kulturnog kluba „Zvono“.

Na trenutak su svojim stihovima uspeli da ožive zidine i probude duh starih vremena. Osim
podsećanja na slavnu prošlost uspeli su da predstave buduće pesničke nade. Cilj manifestacije je promocija i očuvanje lepe pisane reči, nega moralnih vrednosti i privlačenje većeg broja turista u malo mesto istorijske vrednosti kao što je Čelarevo.

Kao da možemo da osluhnemo stihove Laze Kostića „A naša deca pesme su moje, tih sastanaka večiti trag“. Ljubav zanosne Lenke Dunđerski i Laze Kostića je večno zapisana i živi do danas kroz nadahnuće ljudi koji su svoj rad predstavili na „Lenkinim pesničkim večerima“. Pobedili su večnost.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here