ULS „Petar Tomić“ podržava KUD „Korene“

906

Prošle nedelje u kući predsednika Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“, Dragana Dimitrijevića je održana likovna kolonija u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Koreni“ i Udruženja likovnih stvaralaca ULS „Petar Tomić.


Slike koje su naslikane na ovoj koloniji namenjene su prodaji, a sav prihod ide za nabavku nošnji za KUD „Koreni“ iz Bačke Palanke.

– Na koloniju se odazvalo dvanaest slikara članova ULS „Petar Tomić“, koji su kao i uvek pokazali svoje umeće u slikanju. Tom prilikom su gosti ovog događaja imali mogućnost da vide kako nastaju umetnička dela. Gosti su imali priliku da uživaju u mom dvorištu i opuste se i druže uz muziku i dobru hranu. S obzirom da je bio održan i „Dunavski vez“ tom prilikom su nas posetili gosti iz Udruženja žena „Zlatne ruke“ sa prijateljima iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. To je dalo poseban pečat danu, a pored slikarstva smo se lepo i družili“- rekao je Dragan Dimitrijević.

Posebnu pažnju na likovnoj koloniji pruvukao je i gost iz Švedske, koji je rodom iz Bačke Palanke, ali je ovom prilikom došao u svoj rodni grad jer je veliki ljubitelj umetnosti.

Rajko Stanković već 21 godinu živi u Hamstadu, a Bačka Palanka za njega ima posebnu draž. On je dao donaciju KUD-u „Koreni“ kupovinom jedne od slika.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here