Обавезна регистрација за коришћење припејд услуге мобилне телефоније

Шта то значи за кориснике?

1679
Foto: Canva

Од данас припејд корисници мобилне телефоније мораће да се региструју, саопштило је Министарство информисања и телекомуникација. Рок за регистрацију је 10. фебруар 2025. године.


Према новом Правилнику о техничким условима за кориснике картица, уз плаћање унапред, уводи се обавезна регистрација за нове, али и постојеће кориснике. Стари корисници који се не региструју до истека рока моћи ће само да позивају хитне службе или кориснички сервис.

Министарство информисања и телекомуникација објавило је Правилник о техничким условима за регистрацију крајњих корисника услуге са плаћањем унапред у Службеном гласнику. Правилником је уведена регистрација крајњих корисника услуге са плаћањем унапред (припејд) у складу са Законом о електронским комуникацијама која ће бити обавезна почев од 10. фебруара, истиче се у саопштењу.

Ово значи да ће приликом куповине припејд картица за мобилну телефонију корисници морати да се региструју пре коришћења нове картице, што ће моћи да ураде у пословницама или преко интернета отварањем налога на потпуно безбедан начин.

Правилник ступа на снагу данас, а сви нерегистровани припејд корисници моћи да се региструју у пословницама, док ће постепено бити уведена и онлајн регистрација коришћењем шеме електронске идентификације основног нивоа поузданости. Рок за регистрацију је 10. фебруар 2025. године.

„Нерегистровани припејд корисници ће најкасније до 10. фебруара 2025. моћи да користе све услуге, а од тог датума регистрација ће бити обавезна и за постојеће и за нове кориснике. Након 10. фебруара 2025. корисници припејд услуга који се не буду регистровали имаће само омогућене услуге обављања позива ка хитним службама или ка систему корисничке подршке оператора“, закључује се у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here