Састанак МУП-а и Министарства информисања о успостављању система Амбер алерт

На састанку су договорени наредни кораци

Фото: Илустрација (Лого)

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Данило Стевандић одржао је данас састанак са представницима Министарства информисања и телекомуникација на коме су разматрана правна и техничка питања за успостављање система за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетних лица у Србији, саопштио је данас МУП.


Стевандић је истакао важност међуресорне сарадње свих учесника овог процеса како бисмо за резултат имали што ефикасанији систем.

Како је саопштено, представници Министарства информисања и телекомуникација изразили су спремност да технички подрже увођење система за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетних лица у Србији и предузму даље кораке на развијању платформе за његово успостављање.

На састанку су договорени наредни кораци које ће бити предузети на утврђивању свих модела обавештавања јавности и њиховог прецизног дефинисања.

На састанку су присуствовали државни секретар Министарства информисања и телекомуникација Милан Добријевић, помоћник директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и представници Министарства унутрашњих послова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here