Браниславе, оставка је моралан чин!

Доскорашњи министар Ружић је поступио морално, можеш и ти. То ти је најбоља опција. Видећеш!

БАЧКА ПАЛАНКА – Данас (11.08.) смо видели ћутање администрације у Општини Бачка Паланка поводом захтева грађана који сматрају да је Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка и уједно председник Општинског штаба за ванредсне ситуације, између осталих, одговоран за нечињење у отклањању ризика по живот становника општине а након два олујна невремена која су 19.08. и 21.08.2023. године погодили општину Бачка Паланка.

Наиме, на велику жалост Бачкопаланчана и остале јавности примљена је информација да је у понедељак (31.07.), око 23:00 часа у Доситејевој улици у Бачкој Паланци, дете старо 13 година, погинуло је од удара струје од необезбеђених каблова. Да су ти каблови пали, надлежне је већ после прве олује, дана 19.07.2023. године, обавестио домаћин испред чије куће се то догодило. Након тога комшије су звале укупно још 27 пута.

И кренули су протести грађана

И кренули су протести грађана У Бачкој Паланци са главном темом „Зашто се 12 дана након прве олује нису отклонили највећи ризици по животе становника општине?“. Са одговором на ово питање, нико од челника општине или чланова Општинског штаба за ванредне ситуације није дао одговор ни 11. дан од смрти детета. Нико није дао одговор. Ни председник општине, ни премијерка, ни председник Вучић. Премијерка је чак дан након посете Бачкој Паланци поручила да људи треба да разумеју са чим се суочавао Шушница и да фокус треба да је сад на санирању штете и да грађани који иду на протесте то не разумеју.

Није причала да ли је нормално да 12. дана након пријаве о опасним кабловима, они стоје на истом месту. Као да је нормално да се они, у најмању руку не изолују, као да je нормално да се ово место не обележи са натписима „опасно за живот“. Као да je нормално да се јавна расвета и попадали каблови у центру града крену уклањати пре 03. августа (пуних 15 дана након прве олује). Да ли је ово што се десило у Бачкој Паланци нормално?

Е, то се питају грађани општине Бачка Паланка. Да ли је то нормално? Они мисле да није. 

И сад, ко је овде луд и ко је крив за смртни исход? Онај ко није предузео ништа у отклањању ризика или окупљени народ који каже „не може тако неодговорно да се опходите према нашим животима“.

„Човек све даје за образ, а образ ни за шта“ (народна пословица)

А Шушница? Шта он мисли? Да су они у општини имали можда пречих ствари након ова два невремена. Пречих од људских живота? Нисте имали пречих ствари! Требали сте прво отклањати највеће ризике по животе становника. Каблове, накривљене бандере и искривљена стабла која могу пасти и некога повредити.

А какав образ може имати човек који на све ово ћути, који се не изјашњава. Који се сакрио у „мишју рупу“. Који не каже ни „крив сам“, ни „нисам крив“, „крив је Јанко, Перо, Марко … они нису урадили свој посао“… Само ћути!

А, овде је суштина да ПОСАО НИЈЕ ДОБРО УРАЂЕН и да oкупљени народ који скоро свако вече долази испред зграде Општине пита „КО ЈЕ КРИВ“? Браниславе, траже одговор, твоју одговорност. Њихов си председник. Обрати им се!

Огласи се и кажи нешто у своју заштиту или учини морални чин и дај неопозиву оставку. Ако си вредан лако ћеш наћи други посао. Оставка је један веома моралан чин. Доскорашњи министар Ружић је поступио морално, можеш и ти. То ти је најбоља опција. Видећеш!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here