Расписан конкурс за јавне радове за незапослене у општини Бачка Паланка

Јавни конкурс је отворен од 13. марта

Фото: Canva

БАЧКА ПАЛАНКА – Национална служба за запошљавање – филијала Нови Сад, у сарадњи са Општином Бачка Паланка расписује Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2023. години. 


Програм јавних радова од интереса за општину намењен је радном ангажовању првенствено незапослених лица који су активни тражиоци запослења са територије општине Бачка Паланка и који су се изјаснили да желе да буду укључени у меру јавних радова, ради очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Јавни рад спроводи послодавац-извођач јавног рада.

Средства намењена за организовање спровођења јавних радова користе се за исплату накнаде за обављен посао лицима ангажованим на јавним радовима по основу уговора о привременим и повременим пословима, у висини до 22.000,00 динара по лицу, на месечном нивоу уз пун фонд радних часова, односно сразмерно времену радног ангажовања на месечном нивоу. Утврђени износ накнаде за обављен посао се увећава за припадајући порез и доприносе за обавезно социјално осигурање у износу до 15.495,15 динара, обрачунатих у складу са законом и обухвата трошкове доласка и одласка са рада.

Јавни конкурс је отворен од дана објављивања на сајту Националне службе за запошљавање www.nsz.gov.rs и сајту Општине Бачка Паланка www.backapalanka.rs, тј. од 13. марта 2023. године, а последњи рок за пријем пријава за учешће на јавном конкурсу је 8 дана од дана објављивања.

Текст јавног конкурса

Пријава за спровођење радова

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here