Расписан конкурс за бесповратна средства за сеоске куће

Како и где се пријављују заинтересовани грађани општине Бачка Паланка?

783
Фото: Canva

Општина Бачка Паланка обавештава заинтересоване грађане општине Бачка Паланка да је Министарство за бригу о селу расписало Јавни конкурс за реализацију програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2023. годину.


Улога Општине Бачка Паланка је утврђивање испуњености услова који се односе на сеоску кућу са окућницом.

Конкурисати могу: појединац, самохрани родитељ, брачни пар, ванбрачни партнери. Услови које подносиоци треба да испуњавају су дати у тексту конкурса.

Максимални износ бесповратних средстава предвиђен за куповину сеоске куће са окућницом је 1.200.000,00 динара. Укупна вредност сеоске куће са окућницом не може бити већа од 1.200.000,00 динара.

Пре него се заинтересоване стране пријаве, потребно је да пронађу сеоску кућу са окућницом која може бити предмет куповине кроз овај конкурс. Услови које кућа треба да испуњава су дати у тексту конкурса.

Образац пријаве

Текст јавног конкурса

Уредба о утврђивању Програма доделе бесповратних средстава

Пријавни образац се електронски попуњава и шаље електронским путем на мејл [email protected]  (Напомена: образац пријаве се попуњава само у делу тачка 2. Подаци које попуњава подносилац/подносиоци пријаве, тачке 1-12, с тим да податке под ставкама од 1. до 4. попуњавају оба супружника/ванбрачна партнера).

Након тога, Комисија која уврђује испуњеност услова који се односе на сеоску кућу са окућницом, ће контактирати подносица пријаве и договорити термин обиласка куће коју подносилац предлаже за куповину. Уколико кућа испуњава све услове, Комисија ће то констатовати и образац пријаве потписује председник општине.

За евентуалне додатне информације и појашњења обратити се Канцеларији за локални економски развој на број телефона 021/210-1156.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here