Бачкопаланчанин најбржи у испијању пива на Данима пива у Зрењанину

Дугогодишњи шампион Мартин Кајтази из Бачке Паланке није дозволио никакво изненађење

Фото: Град Зрењанин

Лесковчанка Мартина Трајковић и Мартин Кајтази из Бачке Паланке, победници су традиционалног такмичења у брзом испијању пива у оквиру 38. манифестације Дани пива у Зрењанину.


Мартина је полалитараку криглу до врха напуњену течним хлебом испила за 3.87 секунди, за пола гутљаја слабија била је другопласирана Стојанка Тривуновић из села Меленаци, која је криглу искапила 4.09 секунди, док је Зрењаника Марика Агић своје пиво гуштала за 6.21 секунду и освојила треће место.

У конкуренцији џентлмена, дугогодишњи шампион Мартин Кајтази из Бачке Паланке није дозволио никакво изненађење и литар пива сасуо је у грло за четири секунде и шест стотинки, другопласираном Златку Чаировићу из Смедерева за испијање исте количине било је потребно 5.50 секунди, а трећепласираном Зрењанинцу Милану Кишпрдилову 8.57 секунди.

Победницима је чек са новчаним наградама уручио покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, који је посебно нагласио да је манифестација зрењанински Дани пива, постала бренд Најбоље из Војводине.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here