Čoraz väčšia a navštívenejšia

DROBNOCHOVATEĽSKÁ VÝSTAVA V PIVNICI

Klub drobnochovateľov v Pivnici počas posledných rokov výrazne rozprúdil svoje aktivity. Najviac pozornosti jeho členovia však venujú organizovaniu drobnochovateľskej výstavy, ktorá sa tohto roku konala od 19. do 21. januára.

Ide v skutočnosti o tretiu výstavu, ktorú organizuje obnovený klub. Výstavy sa organizovali, samozrejme, aj skôr, no časom vtedajší Klub drobnochovateľov svoje aktivity zastavil, a tým zanikla aj drobnochovateľská výstava.

Deti mali z výstavy najväčšiu radosť

Pôvodne tohtoročná, v poradí tretia výstava sa mala konať v rámci 57. Stretnutia v pivnickom poli, ktoré prebiehalo v druhej polovici novembra. V dôsledku veľkej búrky, ktorá spôsobila škody na budove, kde sa aj organizuje výstava, všetko sa dočasne zastavilo.

Pivničania, ako aj ostatní návštevníci, si už zvykli, že sa drobnochovateľské výstavy organizujú v tzv. magacíne AS Petrovec. Je to priestor vhodný práve na takýto druh podujatia.

Na drobnochovateľskej výstave v Pivnici mali návštevníci možnosť pozrieť si 400 holubov, 56 kusov rôzneho druhu hydiny, 50 zajacov a 30 papagájov. Drobnochovatelia, ktorí vystavovali svoje zvieratá, boli z Báčskeho Petrovca, Kulpína, Pivnice, Báčskej Palanky, Obrovca, Báča, Karavukova, Kuly, Apatinu, zo Subotice, Sombora, Srbobranu a zo Silbaša. Bolo ich spolu okolo 80.

Na výstave bolo 56 kusov rôznych druhov okrasnej hydiny

Všetky exponáty hodnotila posudzovacia komisia, ktorú tvorili odborníci drobnochovatelia s licenciou. Boli to členovia z Karavukova, Kuly, Báčskeho Petrovca, Nového Sadu, Obrovca, Gajdobry, Maglića a Deronjov. Šiesti hodnotili holuby, dvaja hydinu a dvaja zajace.

V piatok vystavovatelia vlastné drobné zvieratá prinášali od 17. do 19. hodiny, po čom nasledovalo samostatné oceňovanie všetkých exponátov odbornou komisiou. Po ukončení pre všetkých vystavovateľov bola v priestoroch hasičského spolku usporiadaná večera.

Podľa tvrdení organizátorov počet vystavených exponátov sa každoročne zväčšuje. V priemere je každoročne o 15 percent viac vystavených kusov, čo je, samozrejme pre organizátorov veľmi povzbudzujúce.

Holubov bolo najviac

Treba zdôrazniť, že aj návštevníkov pribúda. Tohto roku výstavu si pozrelo okolo 700 návštevníkov tak z Pivnice, ako aj z okolitých dedín, dokonca dalo by sa povedať, aj z celej Vojvodiny. Deti a ženy mali vstup zdarma.

Pivnickí drobnochovatelia aj tohto roku dokázali, že môžu usporiadať výstavu, ktorá sa vyrovná ostatným vo väčších mestách vo Vojvodine, nakoľko sa drobnochovateľské výstavy v dedinách už iba ojedinele organizujú. Snáď im entuziazmus bude ešte dlho trvať.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here