Објашњење одакле непостојећи дуг на рачунима за гас

Директор Србијагаса Душан Бајатовић рекао је да се ставка за дуг из октобра грешком нашла на децембарским рачунима за гас услед "књиговодствене заврзламе"

1395
ФОТО: Canva

Директор Србијагаса Душан Бајатовић рекао је да се ставка за дуг из октобра грешком нашла на децембарским рачунима за гас услед „књиговодствене заврзламе“ и да ниједан корисник неће бити оштећен – преноси N1.


Он је за РТС казао да ће рок за плаћање децембарског рачуна бити продужен до 31. јануара.

Ниједан корисник, по речима Бајатовића, неће бити оштећен „ни за једну пару“ и додао да се све у вези са рачунима за гас може видети на сајту „Мој Србијагас“.

Говорећи о снабдевању гасом, Бајатовић је рекао да је најважније да из Русије стиже 11 милиона кубних метара гаса дневно, да „Србијагас“ у залихама има 381 милион кубних метара, док је потрошња између 14 и 15 милиона кубика.

„Ми немамо проблем са количинама. Све залихе су плаћене, мислим да нећемо ни користити складиште ‘Банатски двор’. То значи да ћемо и у току ове године имати практично вишка гаса. Ми нисмо угрожени, производимо електричну енергију, сви раде максимално, сви троше максимално, ко год жели да има гас, биће му обезбеђен“, рекао је Бајатовић.

Истакао је да 1. маја, када се заврши грејна сезона, треба да се направи пресек, да се зна по којој цени се набавља гас, као и да ће се вероватно у септембру знати по којој цени ће се плаћати гас, пошто ће тада бити потписани уговори о набавци.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here